Vatrogasci Trenkova nestrpljivo čekaju rekonstrukciju svoga doma /FOTOGSALERIJA/

Autor: DK

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Trenkovo na 68. redovnoj izvještajnoj skupštini prihvatili su izvješća o radu u prošloj, te donijeli planove za ovu godinu, a dodijeljena su priznanja za zvanja u vatrogastvu, te spomenice za dugogodišnji rad u vatrogastvu.

Tako su za 10 godina aktivnosti spomenice dobili Željko Tubić, Mario Protić, Ivan Deša i Ivan Repinac, te za 30 godina Željko Pavković, a za aktivnost od 40 godina vatrogasnim veteranima proglašeni su Ivan Mautner i Petar Devčić.

– Uz uključivanje u sve aktivnosti ovog mjesta, te na natjecanje u austrijskom Tirolu imali smo šest pumpanja vode iz objekata, jednu potragu za nestalom osobom u Golobrcima, jedan požar na dimnjaku, te nekoliko radnih akcija uključujući čišćenje crkvenog zemljišta – istakao je u izvješću predsjednik DVD Trenkovo Robert Karas. Upućena je zahvala općini Velika za potporu u radu.

-Hvala na dobrom radu i suradnji, a očekujemo daljnja ulaganja u vatrogastvo, pogotovo za opremanje operativaca – kazao je pozdravljajući skupštinu Antun Adžić, predstavnik vatrogasnih zajednica županije i Požeštine. Pohvale radu dao je i nezavisni općinski vijećnik Željko Larva.

-Drago mi je da je obnovljena kapela pri čemu ste dali veliki doprinos, a vatrogasci su primjer ljudi koji žele da drugima bude dobro – naglasio je pozdravljajući skup velički župnik Mario Sanić.

Planiraju nabavu opreme, uvježbavanje za natjecanja, te osposobljavanje članova, a istaknuta je potreba žurnog preuređenja doma.

-Prošle godine nismo dobili sredstva za taj zahvat, a ove godine kreću radovi jer smo osigurali dio novca iz vlastitih izvora, a gradit će se i kanalizacija u ovom selu – istakao je zamjenik načelnika općine Velika Ivica Potočanac.

Tijekom večeri i druženja svirali su Danko Franić i Zoran Mršić zabavljajući sudionike skupštine.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: