Vatrogasci šest mjesta među kojima su Kutjevo i Velika, te jedne vatrogasne zajednice nastavljaju suradnju

Koordinacija  prijateljstva i suradnje šest dobrovoljnih vatrogasnih društava iz raznih krajeva zemlje i vatrogasne zajednice Bakar formirana 1997. godine nastavlja djelovati, a DVD Kutjevo kao jedna od članica predala je predsjedanje vatrogascima Vodica. Uz njih su još članovi društva iz Velike, Lobora, Novog Vinodolskog i Slatine, te VZ Bakar.

Predstavnici članica okupili su se u Kutjevu gdje su analizirali svoje aktivnosti tijekom ove godine, a predsjednik DVD  Kutjevo Josip Ašenbrener predao je zastavu koordinacije Vodičanima jer će oni voditi ovu udruge kroz iduću godinu.

Predsjednik Josip Ašenbrener upozorio je na odlazak ljudi iz ovog kraja, a sudionici su izrazili nezadovoljstvo odnosom nadležnih institucija prema obilježavanju Kornatske tragedije. Tako je Ante Adžić(DVD Velika) naglasio da Hrvatska vatrogasna zajednica(HVZ) ne radi na odgovarajući način tako da se vatrogasci mogu jedino osloniti na lokalnu razinu čime bi se spasilo dobrovoljno vatrogastvo. Naime, promjenom zakona u našoj zemlji, praktički nestaje HVZ, a vatrogastvo odlazi pod nadležnost MUP-a.

-Vatrogastvo ima dosta potreba, no tu su tradicija i iskustvo, a u malim sredinama vatrogasna društva su nositelji društvenog života tako da imaju značajnu ulogu – kazao je pozdravljajući skup predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva Ivica Ribičić, a nazočio je i predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović.

Nakon radnog dijela sudionici su imali sportske igre kao što je povlačenje užeta, te različite zanimljive vatrogasne igre.

0 Comment