Vatrogasci Podgorja na svojoj 68. godišnjoj skupštini djevojkama i ženama uz njihov dan podijelili karanfile

Autor: Jelenko Topić

Održavajući svoju redovnu 68. izvještajnu skupštinu u predvečerje 8. ožujka Međunarodnog dana žena čelništvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podgorje dame je uz čestitku darivalo crvenim karanfilima što je za svaku pohvalu.

-Ovo društvo uspješno je odgovorilo svim izazovima na intervencijama koje je imalo, općina vam daje u 2020. godini nešto povećanu potporu, a tražit ćemo rješenje za dogradnju sadržaja uz vaš društveni dom – istakao je načelnik općine Kaptol Mile Pavičić na ovoj skupštini kojoj je nazočio i predsjednik kaptolačkog Općinskog vijeća Damir Poljanac. Skup je pozdravljajući goste i nazočne otvorio predsjednik DVD Podgorje Zdenko Pavlović.

-Imali smo u 2019. godini pet požarnih i četiri tehničke intervencije, te dvije radne akcije, nabavili dio radnih odijela, te sa četiri ekipe sudjelovali na općinskom i dvije na županijskom vatrogasnom natjecanju, kao i na združenoj vježbi vatrogasnog centra Kaptol – kazao je u izvješću o radu tajnik društva Ivan Kralik. Pohvalio je rad Gorana Pavlovića sa mladim vatrogascima i vatrogaskinjama, te općinu Kaptol koja je inicirala donaciju vozila od DVD Kaptol.

Društvo ima 30 članova od kojih 14 ima liječnički pregled što znači da mogu izlaziti na intervencije, a kaptolačka općina uz dom je asfaltirala parkiralište sa autobusnim stajalištem.

Tijekom ove godine će nabaviti dio radnih odijela i sitne opreme, a namjeravaju izgraditi spremište za vozilo, te sanitarni čvor uz svoj dom.

Rad skupštine pozdravili su predstavnici susjednih i prijateljskih društava, te udruga kaptolačkog kraja, kao i Željko Knezović, višegodišnji inspektor zaštite od požara.

Na kraju skupštine uručene su diplome za položene ispite za zvanja i specijalnosti u vatrogastvu, a tijekom druženja nastupio je glazbeni duo Mića i Roka.

Foto: D. Mirković [FAG id=272764]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88