Vatrogasci iz Požeško-slavonske županije “na zadatku” u županjskoj Posavini

Autor: DK

POŽEGA – Jutros su iz Požege otputovali vatrogasci u pomoć stanovnicima poplavljenog područja u županjskoj Posavini gdje će sa raspoloživom tehnikom, opremom i ljudstvom pomoći pri sanaciji obiteljskih kuća, gospodarstava i svih drugih objekata kako bi se život što prije normalizirao na tom području.

Kako doznajemo iz Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije upućeno je jedanaest operativnih vatrogasaca iz šest Dobrovoljno vatrogasnih društava, Požege, Pakraca, Lipika, Kaptola, Brestovca i Pleternice te operativci Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege i Požeško-slavonske županije.

Vatrogasci će se tijekom dopodneva javiti prema zapovijedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića u Drenovce s pripadajućom i ostalom opremom, muljnim pumpama, potapajućim pumpama i elektro agregatima. Raspored opreme koja je potrebna sačinio je i za to nalog izdao Županijski vatrogasni zapovjednik Josip Ugrin.

Za očekivati je da će vatrogasci iz Požeško-slavonske županije dati svoj maksimalni doprinos kako bi pripomogli što je prije mogućem povratku stanovništva u svoje domove.

Prije odlaska na povjereni zadatak smotru opreme i predodređenog ljudstva obavio je Županijski vatrogasni zapovjednik Josip Ugrin i predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović.

(Foto: Franjo Rehak)

 

Komentiraj: