Vatrogasci Ivandola proslavili 60. rođendan, selo dobilo novouređenu dom /FOTO GALERIJA/

Autor: D.K.

IVANDOL – U sklopu 60. obljetnice djelovanja Dobrovoljno vatrogasnog Društva Ivandol tamošnjim vatrogascima i stanovnicima predan je obnovljeni društveno-vatrogasni dom i spremište za koje je radove izdvojeno više od 560 tisuća kuna. Radovi su financirani sredstvima Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU na koji je općina Brestovac aplicirala u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice u 2016. godini. Znatan dio sredstava uložila je i općina Brestovac unatoč skromnom lokalnom proračunu.

Zdravko Mandić, načelnik općine Brestovac

-Općina je bila investitor adaptacije vatrogasnog i mjesnog doma u Ivandolu. Projekt smo prijavili Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU koji je bo vrijedan 550 tisuća kuna. Ministarstvo je sufinanciralo sa 300 tisuća kuna, a preostali dio je financirala općina. Obnovom je obuhvaćeno postavljanje novog krovišta, stolarije, nove kuhinje, a i unutarnji dio doma je kompletno uređen, stropovi, podovi zidovi i dr. – rekao je načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić koji je dodao kako je dom legaliziran kao i svi drugi domovi na području općine za što su izdvojena dodatna sredstva iz lokalnog proračuna i to više od 200 tisuća kuna.

Novouređeni dom u Ivandolu će uz vatrogasce koristiti i svi drugi tamošnji mještani za razne prigode kao i udruge koje djeluju na području općine Brestovac.

Davor Huška pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i EU fondova.

-Napokon su i jedinice lokalne samouprave sa područja Požeško-slavonske županije počele participirati u dobivanju sredstava iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Ono što su općine i gradovi s ovih prostora prije i dobivali to su bile mrvice što se svakako treba promijeniti jer se ima pravo na više. Nisu bile dostupne informacije koje su sve mogućnosti što se sada mijenja jer osobno sam zadužen kao pomoćnik ministrice da sve informacije proslijedim gradonačelnicima i načelnicima te da ih potaknem da pripremaju i pokrenu projekte. Tko je spretan i dovoljno brz i ima pripremljene projekte taj i uspije što je vidljivo iz ovog primjera u Ivandolu – naglasio je Davor Huška pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i EU fondova.

Vrijednu donaciju, vozilo Ivecu, vatrogasci Ivandola dobili su od vrijednog donatora, Vlade pokrajine Tirol u koje je opet općina Brestovac participirala u financiranju nadogradnje vozila prema potrebitim standardima kako bi bilo spremno za protupožarne intervencije.

Među ostalima na svečanosti su, uz vatrogasce, mještane Ivandola, načelnika općine Brestovac, njegovog zamjenika Jozu Buću, predsjednika Općinskog vijeća Tomu Vrhovca i pomoćnika ministrice regionalnog razvoja Davora Hušku bili nazočni i zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha, zamjenik požeškog gradonačelnika Darko Puljašić, načelnici općina Velike i Jakšića, Vlado Boban i Ivica Kovačević te predstavnici i izaslanici više DVD-a susjednih društva, Hrvatske vatrogasne zajednice, Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije, Požeštine i grada Požege.

Ivan Tomić, predsjednik DVD-a Ivandol

Dugogodišnji predsjednik DVD-a Ivandol Ivan Tomić zahvalo se svima na dolasku onima koji su dali svoj doprinos kako bi novoređeni dom krasio njihovo mjesto kojeg je blagoslovio mjesni župnik vlč. Franjo Nemet kao i vozilo koje je predano vatrogascima na upotrebu.

Zaslužnima je predsjednik DVD-a Ivandol uručio zahvalnice, općinskom načelniku Zdravku Mandiću, Mjesnom odboru Ivandol, Vatrogasnom centru Brestovac, Vatrogasnim zajednicama, Hrvatske, Požeško-slavonske županije, Požeštine i grada Požege te prijateljskim DVD-ima, Brestovac, Požega, Zakorenje, Velika, Rešetari i Štivica.

Vrijedno priznanje predstavnik Hrvatske vatrogasne zajednice Marko Ašembrener o 60. obljetnici DVD-a Ivandol uručio je predsjedniku Ivanu Tomiću.

Nakon svečanog dijela upriličen je domjenak za sve goste uzvanike u novouređenom domu.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot