Vatrogasci i vatrogaskinje Alilovaca, Tornja, Antunovca, Velikog Banovca, Pleternice, Donje Obriježi i Bekteža pobjednici natjecanja /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Proglašenjem pobjednika, te dodjelom pehara, medalja i priznanja završeno je  7. Županijsko vatrogasno natjecanje, održano na nogometnom igralištu u Kaptolu uz domaćinstvo kaptolačkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, a pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije. Ukupno je nastupilo 35 ekipa sa više od 350 vatrogasaca u više disciplina i kategorija, a tu je još bilo oko stotinu sudaca, te pratećeg osoblja. Natjecanje bilo izlučno jer su najbolje ekipe izborile plasman Državnom natjecanju iduće godine u Varaždinu.

Zanimljiv je slučaj da su ekipe tri vatrogasna društva do sada tri godine zaredom bile prvaci u svojim kategorijama pa im je prijelazni pehar prešao u trajno vlasništvo. Riječ je o DVD Grabarje u dvije kategorije, te DVD Velika u jednoj.

Kod muških sa vatrogasnom traktorskom cisternom u A kategoriji pobjednik je DVD Alilovci ispred Antunovca i Buka, dok su u B kategoriji najbolji bili članovi DVD Toranj.

Kod žena sa cisternom u A kategoriji pobijedile su članice DVD Antunovac.

Uz vatrogasnu motornu štrcaljku kod muških A kategorije najbolji je DVD Veliki Banovac, ispred Donje Obriježi i Jakšića I, a u B kategoriji najbolje je DVD Pleternica, drugi  je Jakšić i treći Donja Obrije.

Među vatrogaskinjama sa štrcaljkom u A kategoriji prve su članice DVD Donja Obrijež, a slijede Velika i Ruševo, dok je DVD Bektež pobjednik u B kategoriji, a drugoplasirani je DVD Čaglin.

Čestitke i zahvalu za nastupe i plasman izrazio je Josip Ugrin, županijski zapovjednik, u ime domaćina obratio se Tihomir Šmitpetar, predsjednik DVD Kaptol, a natjecanje je zatvorio predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Željko Petrović.

[FGAL id=262134]

Više iz kategorije