Vatrogasci Grabarja primili spomenice za dugi staž – Josip Tomljanović za 60 godina, a Pavo Grandić za 50 /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Sa gotovo 200 članova od kojih je 101 redovnih  Dobrovoljno vatrogasno društvo Grabarje kontinuirano radi na unapređenju vatrogastva, te je uključeno u sve aktivnosti toga kraja. To je rečeno na 77. godišnjoj izvještajnoj skupštini na početku koje je ovdašnja muška skupina Grabarčani uživo otpjevala državnu i vatrogasnu himnu što je prava rijetkost.

-Prošla godina bila je za pamćenje jer su proveli brojne obuke i vježbe, informatički se opremili, nabavili kombi, zatim je ženska ekipa mladeži bila treća u državi, a ostvarujemo dobru suradnju s gradom Kutjevom i svim strukturama sela – kazao je u izvješću o radu  Kruno Petrović, tajnik društva. Dodijeljene su diplome za zvanja u vatrogastvu.

-Vatrogasci u malim sredinama drže ukupan život, čestitam na dobrom radu, a grad stoji iza vas – kazao je Ivica Malnar, zamjenik gradonačelnika Kutjeva.

Rad su pozdravili Josip Ašenbrener, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeštine i Ivica Ribičić, predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva zatraživši bolju suradnju među udrugama.

-Lijepo je čuti ovakva izvješća i imati društvo s toliko članova koje postiže dobre rezultate- istakao je čestitajući zamjenik župana Željko Jakopović. Pozdravne riječi uputili su predstavnici drugih društava.

-Vaši rezultati su kontinuirano dobri, a ovdje je zbog broja mladih osigurana budućnost vatrogastva – kazao je Željko Petrović, predsjednik VZ županije.

Spomenicu za 60 godina u  vatrogastvu primio je Josip Tomljanović, te za 50 godina Pavo Grandić. Kip Sv. Florijana dobili su dosadašnji zapovjednici Ivan Javora, Josip Tomljanović, Stjepan Trnokop, Darko Marenjak i Mario Knajs, a kip vatrogasca najmlađi članovi Stjepan Buturac i Viktorija Trčka koji su dojavom spriječili požar.

Predsjednik DVD Grabarje Branko Vido iznio je plan za ovu godinu koji predviđa nabavu zaštitne opreme, uređenje kuhinje u domu i vatrogasne staze, te poboljšanje sustava rada sirena.

Foto: D. Mirković

Skupština DVD-a Grabarje

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: