Vatrogasci Golog Brda nisu imali požara na svome području, no išli su na ispomoć Kaptolčanima

Autor: Jelenko Topić

Na području našeg djelovanja kroz prošlu godinu nismo imali požara, no pozvani smo na gašenje gospodarskih objekata u Kaptol, gdje smo se uključili, te dežuranje na požarištu i zbrinjavanje stoke, kao i čišćenje tog mjesta  – kazao je podnoseći izvještaj o radu na godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Golo Brdo godini tajnik Kristijan Tomić te dodao da su se uključili u sve aktivnosti na području općine Kaptol i imali dežurstva traktorskom cisternom, plugom i malim navalnim vozilom tijekom žetve.

Predsjednik ovog DVD-a Damir Kovačević ističe da imaju deset operativnih članova, 51 izvršujućih, 31 podupirajućih, te 20 djece i mladeži. Uz pomoć općine u društvenom domu ugradili su klimatizaciju, te kupili dio opreme za vatrogastvo,a donacijom Mate Lončarevića nabavili računalo i printer.

Prihvaćena su sva izvješća te donijeti planovi, a ove godinu predviđa se popravak vatrogasne traktorske cisterne i vatrogasnog vozila, kupovina zaštitne opreme za članove, te postavljanje ventilacijskog sustava u dvorani doma.

-Okupili ste se u velikom broju što potvrđuje dobar rad vodstva, a vatrogastvo je dobilo više sredstava iz proračuna – kazao je pozdravljajući skup predsjednik Općinskog vijeća Kaptol Damir Poljanac i dodao da slijedi ugradnja ventilacije, a općina je kupila kuću uz dom gdje će se urediti sadržaje za potrebe mještana.

Osnivač DVD Golo Brdo i prvi predsjednik Ivan Paprić zahvalio je mlađima koji nastavljaju tradiciju dužu od pola stoljeća, a rad skupa pozdravio je Tomislav Golić, predstavnik VZ Požeštine, te predstavnici prijateljskih baranjskih društava iz Popovca i Branjinog Vrha.

Diploma za zvanje vatrogasca uručena je Ivici Čoliću koji je završio obuku i položio ispit.

Tijekom druženja sudionika nastupio je Danko Franić -Cocktail zabavljajući ih do kasnih večernjih sati.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: