Vatrogasci Golog Brda nisu imali požara na svome području, no išli su na ispomoć Kaptolčanima

Na području našeg djelovanja kroz prošlu godinu nismo imali požara, no pozvani smo na gašenje gospodarskih objekata u Kaptol, gdje smo se uključili, te dežuranje na požarištu i zbrinjavanje stoke, kao i čišćenje tog mjesta  – kazao je podnoseći izvještaj o radu na godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Golo Brdo godini tajnik Kristijan Tomić te dodao da su se uključili u sve aktivnosti na području općine Kaptol i imali dežurstva traktorskom cisternom, plugom i malim navalnim vozilom tijekom žetve.

Predsjednik ovog DVD-a Damir Kovačević ističe da imaju deset operativnih članova, 51 izvršujućih, 31 podupirajućih, te 20 djece i mladeži. Uz pomoć općine u društvenom domu ugradili su klimatizaciju, te kupili dio opreme za vatrogastvo,a donacijom Mate Lončarevića nabavili računalo i printer.

Prihvaćena su sva izvješća te donijeti planovi, a ove godinu predviđa se popravak vatrogasne traktorske cisterne i vatrogasnog vozila, kupovina zaštitne opreme za članove, te postavljanje ventilacijskog sustava u dvorani doma.

-Okupili ste se u velikom broju što potvrđuje dobar rad vodstva, a vatrogastvo je dobilo više sredstava iz proračuna – kazao je pozdravljajući skup predsjednik Općinskog vijeća Kaptol Damir Poljanac i dodao da slijedi ugradnja ventilacije, a općina je kupila kuću uz dom gdje će se urediti sadržaje za potrebe mještana.

Osnivač DVD Golo Brdo i prvi predsjednik Ivan Paprić zahvalio je mlađima koji nastavljaju tradiciju dužu od pola stoljeća, a rad skupa pozdravio je Tomislav Golić, predstavnik VZ Požeštine, te predstavnici prijateljskih baranjskih društava iz Popovca i Branjinog Vrha.

Diploma za zvanje vatrogasca uručena je Ivici Čoliću koji je završio obuku i položio ispit.

Tijekom druženja sudionika nastupio je Danko Franić -Cocktail zabavljajući ih do kasnih večernjih sati.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment