Vatrogasci Golog Brda aktivni u svome kraju, a Zvonko Tomić primio priznanje „Uzoran vatrogasac“

Autor: Jelenko Topić

Dobrovoljno vatrogasno društvo Golo Brdo koje ima deset operativnih članova, 51 izvršnog člana, 27 podupirajućih, te 20 članova iz redova djece i mladeži na 44. godišnjoj je skupštini prihvatilo sva izvješća, te donijelo planske dokumente.

Skupštinu je otvorio predsjednik Damir Kovačević pozdravivši goste i članove društva, a izvješće Upravnog odbora i Zapovjedništva iznio je tajnik Kristijan Tomić.

Tijekom 2019. godine imali smo jedan požar niskog raslinja kojega smo uspješno ugasili. Sudjelovali smo na općinskom natjecanju u Doljanovcima sa tri ekipe i to djecom, mladeži i B ekipom vatrogasne traktorske cisterne gdje smo ostvarili zapažene rezultate, a na županijsko natjecanje se nismo odazvali zbog nedostatka kadra – istakao je Kristijan Tomić i dodao da su se uključili na sva događanja na području općine Kaptol uključujući združenu vježbu gdje su sudjelovali sa deset vatrogasaca i vatrogasnom cisternom. Uz to sudjelovali su u osiguravanju prometa na biciklističkoj utrci CRO Race koja je prolazila kroz ovo područje. Organizirali su druženje članova u livadama iznad Češljakovaca gdje su se zabavljali uz razne igre.

Za potrebe operativaca kupljeno je pet intervencijskih zaštitnih odijela u vrijednosti 22 tisuće kuna. Dežurstva za vrijeme žetve „od rose do rose“ obnašali su članovi i mještani Golog Brda sa traktorskom cisternom, plugom i malim navalnim vozilom.

Zahvalio je općini Kaptol i načelniku Mili Pavičiću, Općinskom vijeću, Vatrogasnom centru Kaptol i svim vatrogascima na suradnji i financiranju kako bi se svi ciljevi ostvarili.

Tijekom rasprave jedan od osnivača i prvi predsjednik Ivica Paprić je pohvalio rad društva i izrazio zadovoljstvo što je rad na visokoj razini kako je započeto, te da se nastavi tako i dalje.

Pozdravnim riječima načelnik kaptolačke općine Mile Pavičić zahvalio se na dobrom radu i pomoći društva ovom kraju, te istakao da mu je posebno drago zbog nabavke intervencijskih zaštitnih odijela. Najavio je da će općina Kaptol uvijek pomoći i izaći ususret. Rad su pozdravili i predstavnici udruga toga kraja, te prijateljskih društava Popovac i Branjin Vrh.

Članu DVD-a Golo Brdo i bivšem zapovjedniku Zvonku Tomiću dodijeljena je nagrada općine Kaptol „Uzoran vatrogasac“ za izniman doprinos u razvoju vatrogastva i protupožarne zaštite.

Na kraju skupštine svim ženama podijeljene su ruže u znak pažnje povodom Valentinova.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88