Vaša zgrada treba novu fasadu, krov i stolariju : Evo kako do bespovratnog EU novca za obnovu višestambenih zgrada

Autor: D.K.

bekic-i-neferovic

Anto Bekić, direktor Komunalca Požega i Vedran Neferović, gradonačelnik Požege (Foto: Grad Požega)

POŽEGA – 147,4 milijuna kuna osigurano je za obnovu višestambenih zgrada u Hrvatskoj. Novac je osigurao Europski fond za regionalni razvoj, riječ je bespovratnim sredstvima, a projekti se mogu prijaviti do 16. siječnja 2017. godine.

– Cilj javnog poziva je doprinijeti smanjenju potrošnje energije stambenih zgrada, prije svega za grijanje i hlađenje te povećati korištenje obnovljivih izvora energije, odnosno ostvariti minimalno 50 posto uštede energije. Najprije  svaka zgrada mora imati pristanak preko 50 posto stanara, nakon toga se izabire ovlašteni projektant koji će izvršiti energetski pregled i certifikat. Slijedi izrada projekta, popunjavanje dokumentacije te se sve šalje u Fond – pojasnio je na konferenciji za novinare Anto Bekić, direktor tvrtke Komunalac Požega d.o.o.

Fond će, odobrenim projektima, sufinancirati građevinske radove u 60-postotnom iznosu, a izradu energetskog certifikata i glavnog projekta s 85 posto.vsz_slika

Da bi ostvarili pravo na sufinanciranje, upravitelji zgrada odnosno ovlašteni predstavnici stanara morat će u sklopu natječajne dokumentacije priložiti 15 različitih dokumenata te se striktno pridržavati svih propisanih procedura.

Predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potencijalnim prijaviteljima maksimalno žele pomoći u što kvalitetnijoj pripremi dokumentacije i realizacije projekata putem radionica koje će biti održane u 13 gradova.

Radionica „Vodič za prijavitelje na objavljeni javni poziv za energetsku obnovu višestambenih zgrada“  u Požegi će biti održana sutra, 4. studenog 2016. s početkom u 16 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Vukovarska 6.

– Pozivamo sve vlasnike stambenih prostora u višestambenim zgradama, kao i predstavnike stanara se odazovu sutra u 16 sati na radionicu koju organizira tvrtka Komunalac jer su povoljni uvjeti u kojima se mogu obnoviti i smanjiti gubici na energentima u višestambenim zgradama, a poznato je da je Komunalac stanoupravitelj za 92 objekta na području grada Požege. Tvrtka Komunalac će raditi sve da animira i kroz radionice prezentiraju mogućnosti koje se odnose na obnovu i ostale radnje koje su potrebne da bi se smanjili gubici u grijanju. Isto tako je potrebna angažiranost vlasnika stambenih prostora te stanoupravitelja i predstavnika stanara – pozvao je gradonačelnik Vedran Neferović.radionica-jpg

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot