Valjanost iskaznica o uporabi pesticida može se produljiti za šest mjeseci i to bez dodatne naobrazbe

Autor: Jelenko Topić

Proteklih dana je u Narodnim novinama objavljena Odluka o proglašenju Zakona o dopuni Zakona o održivoj uporabi pesticida, koju je donio hrvatski sabor, te proglasio predsjednik Republike.  

-Uslijed posebnih okolnosti odnosno događaja ili određenog stanja koje se nije moglo predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, a koje ugrožava život i zdravlje građana, imovinu veće vrijednosti, znatno narušava okoliš, narušava gospodarsku aktivnost ili uzrokuje znatnu gospodarsku štetu, moguće je da ovlaštene pravne i fizičke osobe za provedbu izobrazbe na zahtjev obveznika izobrazbe administrativno produže valjanost iskaznice na dodatnih šest mjeseci, bez pohađanja dopunske izobrazbe – stoji u toj odluci.

Odluka je donijeta 19. ovog  mjeseca budući je navedenim iskaznicama istekao rok trajanja.

Kako smo saznali vlasnici iskaznica mogu njihovu valjanost produžiti u ustanovama gdje su pohodili nastavu i položili ispit o održivoj uporabi pesticida.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88