Vagao i prevagnuo: Vlado Boban nije više načelnik općine Velika, do lokalnih izbora mijenja ga Ivica Potočanac

Autor: D.K.

Vlado Boban više nije načelnik općine Velika. Tu nam je informaciju službeno potvrdilo Ministarstvo uprave odgovoru na naš upit.

-Ministarstvu uprave dostavljena je dana 6. srpnja 2020.g. ostavka općinskog načelnika Općine Velika Vlade Bobana koju je imenovani tog dana dostavio stručnim službama Općine. Sukladno odredbi članka 93. stavka 1. točke 1. Zakona o lokalnim izborima, općinskom načelniku, gradonačelniku i županu, odnosno njihovim zamjenicima mandat prestaje po sili zakona ako podnese ostavku danom dostave pisane ostavke sukladno pravilima o dostavi propisanim Zakonom o općem upravnom postupku – navodi se između ostalog u odgovoru Ministarstva uprave.

Duže je vremena, sada već bivši načelnik općine javno progovarao kako ne želi više biti prvi čovjek Velike. Najozbiljniju namjeru da napusti načelničko imao je početkom lipnja kada se “zanimljivom” porukom jednog poslijepodneva, 6.lipnja 2020. godine, poslao svojim kolegama, suradnicima i drugima opraštajući se i zahvaljujući na dosadašnjoj suradnji navodeći u toj poruci da prelazi raditi u jednu privatnu tvrtku.

Prvi smo o tome pisali što je bilo veliko iznenađenje za mnoge posebno za političke šefove koji su ocijenili kako ta odluka nije „pametna“ zbog nadolazećih parlamentarnih izbora. Brzinom svjetlosti, iako je bila noć, svoju odluku Boban je promijenio te je nakon političkih konzultacija, o čemu smo također pisali, svoj odlazak odgodio do iza parlamentarnih izbora što je u konačnici i učinio.

Sada već bivši načelnik Boban pokušavao je pronaći svoje mjesto pod suncem u jednoj većoj državnoj tvrtki. Puno toga mu je bilo obećano što mu baš nije pošlo za rukom. Kako doznajemo bio je i na političkim konzultacijama u samom vrhu stranke gdje su mu nuđene neke funkcije u ministarstvima što mu također nije odgovaralo te se u konačnici odlučio deset mjeseci prije lokalnih izbora otići s funkcije na koju su ga izabrali njegovi sumještani. Koji je razlog odlaska Vlade Bobana s načelničke funkcije za sada je teško reći. Krije li se nekakva druga „politička“ želja  i to je teško reći, ali će se brzo vidjeti.

Ostaje otvoreno pitanje na koje nemamo odgovor, je li se gospodin Boban trebao obratiti svojim sumještanima koji su ga izabrali i reći im da napušta funkciju na koju su ga oni izabrali i reći im razlog svog odlaska.

Bilo kako bilo izbora za novog načelnika neće biti jer je prošlo više od dvije godine nakon isteka mandata. Općina nastavlja s funkcioniranjem koju će voditi i biti na njenom čelu dosadašnji zamjenik Ivica Potočanac.

-U slučaju Općine Velika došlo je do prijevremenog prestanka mandata općinskog načelnika i to nakon isteka dvije godine mandata, što znači da se neće raspisati prijevremeni izbori već će dužnost općinskog načelnika nastaviti obnašati njegov zamjenik koji je izabran zajedno s njim – stoji u odgovoru Ministarstva uprave.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88