Uzorke vina za Županijsko ocjenjivanje do petka 3. srpnja treba dostaviti u Kaptol

Autor: Jelenko Topić

Unatoč sadašnjim okolnostima vezanih uz pandemiju koronavirusa Udruga vinogradara, vinara i voćara „Vino-kap„ iz Kaptola organizirati će tradicionalno 13. Županijsko ocjenjivanje vina. Kao i ranijih godina ovogodišnje ocjenjivanje se trebalo održati krajem travnja, ali su Kaptolčani  dogovorili da se  ove godine upriliči  samo Županijsko ocjenjivanje vina.

Samo ocjenjivanje održat će se 8. srpnja ove godine. Predviđeno je da se ocijene sva vina tj. bijela, crvena i pjenušci i to s područja Požeško-slavonske županije što znači da će izostati međunarodno ocjenjivanje, kao i vina pinot sivi kao posebne sorte.

Predsjednik „Vino-kapa“ Ferdinand Novak ističe da uzorci vina moraju imati svu odgovarajuću analizu koju je načinilo  Veleučilište u Požegi, odnosno njihov  laboratorij u Podgorju do 26. lipnja, a svi uzorci moraju biti predani zaključno sa petkom 3. srpnjem u Kaptol.

Tradicionalni pokrovitelji ocjenjivanja su Požeško-slavonska županija i općina Kaptol, a proglašenje pobjednika i dodjela nagrada biti će upriličeno ove jeseni na „Pudarijadi“ u Kaptolu ukoliko to budu okolnosti dozvoljavale.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek