Uz zbor Ličkog društva Vila Velebita na Adventskom koncertu nastupili Komorni orkestar Glazbene škole, solisti i ženska skupina Đakovčanke /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Ususret Božićnim blagdanima Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita iz Požege darovalo je svojim sugrađanima tradicionalni Adventski koncert održan u punoj dvorani Gradskog kazališta.

-Pozdravljam vas 21. puta na ovom koncertu koji potvrđuje da je Ličko zavičajno društvo najveći čuvar i promotor tradicija Like na ovim prostorima – kazao je u pozdravnoj riječi dr. Josip Fajdić, predsjednik Vile Velebita od njenog osnivanja. Nazočili su zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Vedran Neferović i zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha.

Kako je voditeljica programa Marijana Sabljak kazala koncert je sublimat djelovanja mješovitog pjevačkog zbora kroz protekla desetljeća kroz koje su nastupali širom zemlje, te u desetak europskih zemalja, a za uspješne nastupe primili su brojne nagrade.


-Vaše društvo dugi niz godina svjedoči o identitetu Like dajući doprinos gradu, posebice njegovom kulturnom životu – istakao je u ovoj prigodi zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha.


U programu su nastupili mješoviti pjevački zbor Vile Velebita sa solistima pod vodstvom prof. Antonije Jagodić, zatim Komorni tamburaški orkestar Glazbene škole Požega kojim je dirigirao prof. Valentina Petranovića, a gošće koncerta bile su članice poznatog ženskog vokalnog sastava Đakovčanke iz Đakova.


Na programu su bile poznate ličke i slavonske pjesme, zatim starogradske skladbe, kao i odabrani repertoar klasične glazbe koji je izveo Komorni orkestar, dok su se Đakovčanke predstavile nizom  pjesama sa svog nosača zvuka na kojemu se uz vlastite skladbe nalazi prepoznatljiva i zanimljiva obradu Thompsonovog hita Samo je ljubav tajna dvaju svjetova. Izvele su i obrade tradicionalnih pjesama koje su obilježile povijest bogate Slavonije, ali i cijele naše regije.

Nastupe svih izvođača posjetitelji su toplo pozdravili dugotrajnim pljeskom nagradivši njihove izvedbe.

Foto: D. Krstanović [FAG id=269733]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek