Uz vozača “rekordera” sa 3,02 promila i šest bjegunaca s prometnih nesreća

Autor: DK

Policajac zaustavljaPOŽEGA – Na području Policijske uprave Požeško-slavonske u proteklih sedam dana evidentirana je prometna problematika u kojoj “bijeg s mjesta prometne nesreće” zauzima vodeće mjesto uz “rekordera” s visokom koncentracijom alkohola u krvi.

Tako je u srijedu, 13. kolovoza, u Požegi na Trgu Svetog Trojstva, nepoznati vozač, nepoznatim vozilom, oštetio parkirani osobni automobil marke „VW Golf“, požeških registarskih oznaka, i potom napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.

U utorak, 12. kolovoza, u Pleternici u Ulici Matije Gupca, na prijelazu ceste preko željezničke pruge, 76-godišnji vozač traktora marke „IMT“, požeških registarskih oznaka, nije se zaustavio u trenutku kada se uređaj za zatvaranje prometa uz zvučne i svjetlosne znakove počeo spuštati zbog čega ga je oštetio i potom napustio mjesto događaja. Policijski službenici su ubrzo pronašli 76-godišnjeg počinitelja prometne nesreće i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Istog dana, u Požegi u Luka ulici, dogodio se još jedan bijeg s mjesta prometne nesreće. 55-godišnji vozač priključkom na traktoru oštetio je parkirani osobni automobil marke „VW“, požeških registarskih oznaka. Počinitelja su ubrzo pronašli policijski službenici protiv kojeg slijedi prekršajna prijava.

U ponedjeljak, 11. kolovoza, u Lipiku u ulici Hrvatske mladeži, na parkiralištu ispred gradskog bazena, nepoznati je vozač, nepoznatim vozilom oštetio propisno parkirani osobni automobil marke „VW Passat“, novogradiških registarskih oznaka, te „Audi A6“, njemačkih registarskih oznaka, i potom napustio mjesto prometne nesreće.

U proteklom vikendu je također zabilježen bijeg s prometne nesreće. U petak, 8. kolovoza, u Požegi u ulici Stjepana Radića 58-godišnji vozač osobnog automobila „Peugeot 206“, požeških registarskih oznaka, uslijed nepropisnog uključivanja u promet oštetio je „Peugeot 207“, također požeških registarskih oznaka, kojim je upravljala 39-godišnjakinja. Iako je 58-godišnjak napustio mjesto prometne nesreće policijski službenici su ga ubrzo pronašli protiv kojeg slijedi prekršajna prijava.

Isti dan, u Kutjevu na Trgu graševine, na obilježenom parkiralištu nepoznati vozač, nepoznatim vozilom oštetio je propisno parkirani osobni automobil marke „Renault“ nizozemskih registarskih oznaka.

Vozač „rekorder“ sa 3,02 promila alkohola u krvi

U subotu 9. kolovoza oko 16 sati u mjestu Vesela policijski službenici su zaustavili 52-godišnjeg vozača neregistriranog i neosiguranog „VW Golfa“ kako upravlja vozilom. Prilikom nadzora utvrđeno je i da vozač upravlja navedenim vozilom pod utjecajem alkohola i to sa 3,02 promila alkohola u krvi. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 52-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja  protiv kojeg slijedi prekršajna prijava.

 

Komentiraj:

blank