Uz pršut iz Dalmacije težak 14 kilograma, vrhunske zlatne kapljice i druge slavonske gastro delicije proslavljeno Vincelovo kod Zorice Tandare u Kutjevu /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Veselo i raspjevano bilo je na proslavi Vincelova kod Zorice Tandare u Kutjevu. Okupio se veliki broj prijatelja, poslovnih partnera i drugih uzvanika iz gotovo svih krajeva Hrvatske i susjednih država.

Oko vinogradarske vatre upaljene ispred podruma sjedeći na balama slame moglo se podnijeti hladnije vrijeme. Pekla se slanina i kobasica na ražnju što je posebna zanimljivost kod onih koji su prvi puta došli na takvu proslavu. Uz te delicije pripremljene su i one druge, grah, pečeni odojak, sarma, razne salate, kolači i slastice….

Prošlogodišnji vincilir Ivan Kovilić poznati šibenski ugostitelj i valsnik restorana Odmorište „Krka“ zbog obveza nije došao u Kutjevo ali je u znak isprike poslao drniški pršut težak 14 kilograma star četiri godine, koji je donio njegov brat Zoran. Uz lagano narezivanje i konzumaciju pršuta te potporu vinske kapljice i ugodnu glazbu niti hladno vrijeme nije nikom stvaralo probleme.

„Obred“ blagoslova loze za Vincelovo po starom kutjevačkom običaju obavili su vinski biskup Ceco Martin Venjski i biskup pripravnik Nikša, Vlasnik restorana „Bukara“ iz Drvenika. Pored gazdarice Zorice, kćerke Nikoline, zeta Ivana i unuka Jana u ceromonijalu su sudjelovali kao vincilir ugostitelj iz Pleternice Ivica Miličević, te vinogradarski inspektori Slađana Budimr iz Našica, Zdravko Dedić Žuti iz Zagvozda i Saša Šakić iz Osijeka. Vincilir Miličević je simboličnim rezanja loze označio početak radova u vinogradu.

Između ostalih na proslavi su bili i kutjevački gradonačelnik Josip Budimir, predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva Ivica Ribičić, načelnik općine Posušje Branko Bago, načelnik općine Kreševo Renato Pejak, gvardijan Franjevačkog samostana u Kreševu Josip Tomas i dr.

Za dobro raspoloženje pobrinuo se glazbeni duo „Maligani“.

Foto: D. Mirković i D. Krstanović [FAG id=271287]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek