Uz proslavu Martinja u požeškoj pješačkoj zoni sa svojim se domaćim proizvodima predstavila obiteljska poljoprivredna gospodarstva /FOTOGALERIJA/

Autor: S.P.

U organizaciji Turističke zajednice grada Požege, danas je održana tradicionalna gastro manifestacija”Okusi jeseni” koja je Požežanima i njihovim gostima ponudila užitak u  jesenskom obilju. I ovogodišnje izdanje okupilo je u požeškoj pješačkoj zoni veliki broj i posjetitelja i izlagača, a stari običaj krštenja mošta prizvao je nesputani duh pučkog veselja.

Na brojnim štandovima predstavila su se obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom i prodajom lješnjaka, jabuka, čajeva, ljekovitih biljaka, aronije i lavande, škole i školske zadruge sa svojim proizvodima te kreativne udruge koje se bave izradom suvenira, drvenih igračaka i pletenih proizvoda i rukotvorina.

Krštenje mladog vina obavio je vinski kardinal Vlado Bauer koji je na ovoj ceremoniji prenio svoje ovlasti na vinskog biskupa Borisa Benčića, a za ovogodišnjeg martinjskog kuma odabran je dugogodišnji požeški vinar Dinko Brus. Uz njih su mladim vinom nazdravili zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha i zamjenik gradonačelnika Požege Borislav Miličević te direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak. Za glazbeni ugođaj pobrinuli su se tamburaši Zlatna dolina.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek