Uz požešku bolnicu 220 novih parkirališnih mjesta

Zdravko RonkoPOŽEGA – Na održanoj konferenciji za novinare u SDP-u Zdravko Ronko, predsjednik požeško-slavonskog SDP-a i saborski zastupnik osvrnuo se na nekoliko bitnih tema.

Možda najveću pozornost privlači ona tema koja govori o nedostatka parkirališnih mjesta i mogućnost izgradnje kao i način financiranja novog parkirališta u sklopu Opće županijske bolnice Požega. Prvotni su bili dogovori da će i Grad Požega sufinancirati 50% izgradnje parkirališta u čemu je prema svemu sudeći došlo do bitnih promjena.

-Iako je bilo nekoliko kontakata, otvarali smo i onaj objedinjeni hitni bolnički prijem i naglašavali smo i poticali smo gradsku vlast da se pokrene, gradska vlast se potpuno oglušila na to, a stanje je još sad kako je došao onaj hitni objedinjeni prijem i onaj pristup, stanje je doista ne izdrživo. Izlobirali smo u Ministarstvu zdravlja tako da će nas to ministarstvo financirati u potpunosti, izlobirali smo 1,5 milijuna kuna. To ćemo uložiti u izgradnju novog parkirališta – izjavljuje Zdravko Ronko, predsjednik požeško-slavonskog SDP-a i saborski zastupnik.

Novo će parkiralište uz dosadašnjih 140 parkirnih mjesta imati novih 220 na površini od 7.800 m2 što će uveliko olakšati pristup bolničkim uslugama i hitnoj medicinskoj pomoći.

Možda i jedino bolničko parkiralište gdje neće biti naplate parkiranja  

Ovih će dana biti raspisan natječaj za izgradnju parkirališta, a planirani radovi se trebaju dovršiti do kraja kolovoza. Takvo suvremeno izgrađeno parkiralište biti će možda i jedino koje je u sklopu bolnica u RH a da se neće naplaćivati za uslugu parkiranja.

-Naš je sada bio i uvjet da to parkiralište se ne naplaćuje. Dakle neće biti nikakvih naplata parkiranja, parkiralište će se besplatno koristiti – rekao je Ronko.

Najava prometne izoliranosti u željezničkom prometu

Vezano uz najavu Hrvatskih željeznica o promjeni Voznog reda i ukidanju određenih relacije posebno u dane vikenda i blagdanima na Ronko se na kratko osvrnuo i rekao da ta odluka nije dobra te da ona ne može i ne smije opstati. Obećao je da će se založiti da dođe do te izmjene odluke.

-Što se mene tiče zalagao sam se i zalažem se za obnovu pruga, zalažem se za otvaranje ukinutih pruga, u tome i uspijevam, ili uspijevam sa svojom ekipom, a zalagali smo se da se po njima prometuje i bolje i više i sigurnije – izjavljuje Zdravko Ronko.

Besplatno pravno savjetovanje građana

Svakog će četvrtka od 17 do 19 sati u prostorijama SDP-a biti omogućeno besplatno pravno savjetovanje građana. Ukoliko bude potrebe pravni savjetnici će odrediti i dogovoriti neki drugi dan za takvu uslugu ako u određenom terminu ne budu stigli pružiti traženu besplatnu uslugu.

I druge najave o investicijama i prethodnim dogovorima 

Na konferenciji se Ronko osvrnuo i na izgradnju pješačkih semafora kod u Osječkoj ulici na kojima su započeli radovi za postavljanje čiji se dovršetak planira do kraja ovog mjeseca. O tome smo već pisali i istaknuli da je vrijednost tog projekta 365.000 kuna. To je samo ono obećanje koje je iz mandata kada je Ronko bio gradonačelnik.

Poseban osvrt bio je i na izgradnju “Energane” koja će proizvoditi električnu i toplinsku energiju, što je bio preduvjet za izgradnju bazenskog kompleksa. Budući da ta tema zavrjeđuje više pažnje i pozornosti o čemu ćemo naknadno pisati dok dobijemo konkretnije podatke i dodatne odgovore svih čimbenika koji su vezani za taj projekt.

Na kraju je Ronko uputio svim građanima čestitku za Uskrs te poželio svako dobro!

 

 

 

 

 

0 Comment

Send a Comment