Uz požešku bolnicu 220 novih parkirališnih mjesta

Autor: D.K.

Zdravko RonkoPOŽEGA – Na održanoj konferenciji za novinare u SDP-u Zdravko Ronko, predsjednik požeško-slavonskog SDP-a i saborski zastupnik osvrnuo se na nekoliko bitnih tema.

Možda najveću pozornost privlači ona tema koja govori o nedostatka parkirališnih mjesta i mogućnost izgradnje kao i način financiranja novog parkirališta u sklopu Opće županijske bolnice Požega. Prvotni su bili dogovori da će i Grad Požega sufinancirati 50% izgradnje parkirališta u čemu je prema svemu sudeći došlo do bitnih promjena.

-Iako je bilo nekoliko kontakata, otvarali smo i onaj objedinjeni hitni bolnički prijem i naglašavali smo i poticali smo gradsku vlast da se pokrene, gradska vlast se potpuno oglušila na to, a stanje je još sad kako je došao onaj hitni objedinjeni prijem i onaj pristup, stanje je doista ne izdrživo. Izlobirali smo u Ministarstvu zdravlja tako da će nas to ministarstvo financirati u potpunosti, izlobirali smo 1,5 milijuna kuna. To ćemo uložiti u izgradnju novog parkirališta – izjavljuje Zdravko Ronko, predsjednik požeško-slavonskog SDP-a i saborski zastupnik.

Novo će parkiralište uz dosadašnjih 140 parkirnih mjesta imati novih 220 na površini od 7.800 m2 što će uveliko olakšati pristup bolničkim uslugama i hitnoj medicinskoj pomoći.

Možda i jedino bolničko parkiralište gdje neće biti naplate parkiranja  

Ovih će dana biti raspisan natječaj za izgradnju parkirališta, a planirani radovi se trebaju dovršiti do kraja kolovoza. Takvo suvremeno izgrađeno parkiralište biti će možda i jedino koje je u sklopu bolnica u RH a da se neće naplaćivati za uslugu parkiranja.

-Naš je sada bio i uvjet da to parkiralište se ne naplaćuje. Dakle neće biti nikakvih naplata parkiranja, parkiralište će se besplatno koristiti – rekao je Ronko.

Najava prometne izoliranosti u željezničkom prometu

Vezano uz najavu Hrvatskih željeznica o promjeni Voznog reda i ukidanju određenih relacije posebno u dane vikenda i blagdanima na Ronko se na kratko osvrnuo i rekao da ta odluka nije dobra te da ona ne može i ne smije opstati. Obećao je da će se založiti da dođe do te izmjene odluke.

-Što se mene tiče zalagao sam se i zalažem se za obnovu pruga, zalažem se za otvaranje ukinutih pruga, u tome i uspijevam, ili uspijevam sa svojom ekipom, a zalagali smo se da se po njima prometuje i bolje i više i sigurnije – izjavljuje Zdravko Ronko.

Besplatno pravno savjetovanje građana

Svakog će četvrtka od 17 do 19 sati u prostorijama SDP-a biti omogućeno besplatno pravno savjetovanje građana. Ukoliko bude potrebe pravni savjetnici će odrediti i dogovoriti neki drugi dan za takvu uslugu ako u određenom terminu ne budu stigli pružiti traženu besplatnu uslugu.

I druge najave o investicijama i prethodnim dogovorima 

Na konferenciji se Ronko osvrnuo i na izgradnju pješačkih semafora kod u Osječkoj ulici na kojima su započeli radovi za postavljanje čiji se dovršetak planira do kraja ovog mjeseca. O tome smo već pisali i istaknuli da je vrijednost tog projekta 365.000 kuna. To je samo ono obećanje koje je iz mandata kada je Ronko bio gradonačelnik.

Poseban osvrt bio je i na izgradnju “Energane” koja će proizvoditi električnu i toplinsku energiju, što je bio preduvjet za izgradnju bazenskog kompleksa. Budući da ta tema zavrjeđuje više pažnje i pozornosti o čemu ćemo naknadno pisati dok dobijemo konkretnije podatke i dodatne odgovore svih čimbenika koji su vezani za taj projekt.

Na kraju je Ronko uputio svim građanima čestitku za Uskrs te poželio svako dobro!

 

 

 

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot