Uz potporu fondova od jučer zaposleno 32 pomagača u nastavi

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Na konferenciji za novinare gradonačelnik Grada Požege Vedran Neferović sa svojim zamjenicima darkom Puljašićem i Marojom Pilonom te pročelnikom Odjela za EU Integracije upoznao je javnost da su  od jučer započeli sa radom, u tri Osnovne gradske škole, pomoćnici u nastavi koji će u nastavi pomagati djeci s poteškoćama. To je projekt na koji se aplicirao Upravni odjel za europske integracije Grady Požege na čelu sa dr.sc. Markom Šostarom koji se može pohvaliti sa još nekoliko značajnih projekta koji su odobreni u vrijednosti od 10 milijuna kuna.

Na natječaju koji je raspisalo Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta. prošla je prijava za pomoćnike u nastavi koji će te poslove obavljati tijekom školske 2014./2015. godine, njih 32-oje do 30.lipnja 2015. godine. Iznos za financiranje i edukaciju pomoćnika je u vrijednosti d 1,4 milijuna kuna u koji je iznos uz plaće uključena i edukacija pomagača u nastavi u cilju što kvalitetnijeg rada s djecom.

Pročelnik Upravnog odjela za EU fondove dr.sc. Marko šostar

Pročelnik Upravnog odjela za EU fondove dr.sc. Marko šostar

Pročelnik Upravnog odjela za EU integracije Marko Šostar uz aktualni projekt pohvalio se i sa drugim značajnijim projektima koji su prihvaćeni i idu u realizaciju. Kroz razne projekte do sada je zaposleno 39 osoba i osigurano je preko 10 milijuna kuna u godinu dana. Ured je raspolaganju svim zainteresiranima sa idejama i vizijom u poslovanju a do sada je razgovarano i pružena ona prva savjetodavna pomoć za njih 100-tinjak.

Za projekte Gradske knjižnice i čitaonice, Rekreacijskog centra i Menadžere poslovnog razvoja osigurano je po 1,5 milijuna kuna a za pomoćnike u u nastavi 1,4 milijuna kuna. Za energetsku obnovu obiteljskih kuća , izmjenu sustava grijanja gradske knjižnice i inkluzivni dizajn te mulifunkcionalni centar za osobe s invaliditetom osigurano je po projektu za svaki po 1 milijun kuna dok je za manje projekte dobiveno manje stredstava, poput Aurea festa 30 tisuća kuna, rasvjetu igrališta 70 tisuća kuna i za Spomenik fra Luki Ibrišimovići 100 tisuća kuna.

Broji su planovi Ureda za EU integracije koji ima brojne planove prateći natječaje koji su aktualni i na koji se projekti mogu prijavljivati na što će svojom stručnoću i znanjem svakako znati odgovoriti pročelnik dr.sc. Marko Šostar.

Za nove projekte Grad Požega ima u planu u proračunu osigurati sredstva za izgradnju novog Dječjeg vrtića te za rekonstrukciju Trga sv. Terezije za koji je dokumentacija spremna.

Više iz kategorije