Uz pomoć gradonačelnika Josipa Budimira Kutjevačka udruga mladih organizirat će besplatne instrukcije za studente i srednjoškolce: „Taj ćemo projekt podići na još veću razinu“

Autor: S.P./D.K.

Pomoć u besplatnim instrukcijama srednjoškolcima, ali i studentima, slobodno se može reći, jedinstven je projekt Kutjevačke udruge mladih uz potporu kutjevačkog gradonačelnika Josipa Budimira. Svi oni srednjoškolci ili studenti kojima dodatna obrazovna pomoć bude potrebna u vidu  instrukcija iz nekih od predmeta bit će omogućena od početka nove školske odnosno akademske godine.

Za taj projekt je neizostavna podrška grada Kutjeva jer je želja takav vid pružanja instrukcija podići i na višu razinu te proširiti program čak i do priprema srednjoškolaca za državnu maturu, o čemu se studiozno razmatra i ta mogućnost.

Kutjevačka udruga mladih osnovana je prije godinu dana i u rujnu će proslaviti prvi rođendan, a više od 50 aktivnih članova već se može pohvaliti brojnim aktivnostima među kojim su svakako izvrsno organizirana višednevna manifestacija Kutjevačko ljeto mladih, ali i uspješno provedene besplatne instrukcije za učenike na radost mlađih sugrađana i njihovih roditelje. Planove udruge predstavile su predsjednica Ana Helena Galić i tajnica Marija Elena Nikolić u društvu gradonačelnika Josipa Budimira koji ne krije zadovoljstvo radom svojih mladih sumještana.

-Udruga mladih u ovih godinu dana provela je brojne vrijedne aktivnosti u našem gradu, od sudjelovanja na brojnim manifestacijama kojima je organizator Grad Kutjevo, do prve samostalne manifestacije koju su organizirali kao udruga, a uz našu podršku. Ponosan sam kao gradonačelnik na njihove druge aktivnosti, poput besplatnih instrukcija za učenike s područja grada u predmetima u kojima su članovi udruge stručni, a koji su potrebni našim učenicima. To je doista hvale vrijedna aktivnost i nadamo se da će zaživjeti i na višoj razini u budućem razdoblju – rekao je i sam po godinama blizak udruzi gradonačelnik Josip Budimir.

-U godinu dana rada, okupili smo 53 člana čiji je raspon godina od 14 do 35, aktivirali smo sve mlade koji su ovdje na području grada. Uz brojne kreativne ideje koje su u pripremi, odradili smo Kutjevačko ljeto mladih, prvu samostalnu manifestaciju koja je polučila veliki uspjeh te se nadamo da će postati tradicija, a pripremamo i novi set besplatnih instrukcija za koje su naši sugrađani, i roditelji i učenici pokazali veliko zanimanje – rekla je predsjednica udruge Ana Helena Galić.

Tajnica udruge Marija Elena Nikolić upoznala je s besplatnim instrukcijama za osnovnoškolce, projekt na koji su vrlo ponosni, a koji namjeravaju, uz podršku Grada Kutjeva podići na višu razinu zbog velikog interesa i osnovnoškolaca, ali i srednjoškolaca.

-Imali smo osnovnoškolce, srednjoškolce, studente, radili smo kratke pripreme pred testove i ispite, a namjeravamo organizirati i pripreme za državnu maturu. Moramo pohvaliti i našu osnovnu školu Zdenka Turkovića koja ima vrlo dobro organiziranu dopunsku nastavu pa se nama javlja manji dio osnovnoškolaca, najviše su to srednjoškolci. Stoga uz podršku Grada namjeravamo ostvariti suradnju s profesorima koji su stručni i kompetentni za takvu vrstu podrške našim mladim sugrađanima –  naglasila je Marija Elena.

Svi zainteresirani, kontakt i više informacija mogu potražiti na službenoj Facebook stranici.

Ako bude upita i zainteresiranih školaraca s područja grada, naravno da ćemo pomoći Udruzi i u ovoj aktivnosti. Oni su tu koji će ostati, koji su budućnost ovog mjesta i njihova riječ, njihovo usmjeravanje i potrebe i nama je smjernica u nekim ključnim projektima koje ćemo realizirati. U današnjim negativnim trendovima i iseljavanju aktivizam mladih trebamo svesrdno podržati – zaključio je gradonačelnik.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »