Uz otvaranje novih tvrtki veliki broj onih u stečaju i likvidaciji

Autor: Požega Portal

Ilustracija registra....POŽEGA – Prema dostupnim podacima iz Registra poslovnih subjekata u Požeško-slavonskoj županiji trenutno posluje 624 društva s ograničenom odgovornošću (d.o.o.) i 153 jednostavna društva s ograničenom odgovornošću (j.d.o.o.) što je ukupno 777 tvrtki koje se bave djelatnošću iz gospodarstva, poljoprivrede, graditeljstva i sl. Od tog broja u 2014. godini otvoreno je 28 tvrtki, d.o.o. i 153 j.d.o.o., dakle 181 tvrtka.

Područje općine / grada OSNOVANO TVRTKI d.o.o. OSNOVANO TVRTKI j.d.o.o. OSNOVANO JAVNIH USTANOVA
BRESTOVAC 3 6
ČAGLIN  0 2
JAKŠIĆ 1 8
KAPTOL  0 6
KUTJEVO 1 8
LIPIK 1 7
PAKRAC 2 18
PLETERNICA 4 27
POŽEGA 14 62 1
VELIKA 2 9

Uz trend otvaranja novih tvrtki određen broj njih je završio u stečaju, likvidaciji ili je na zahtjev osnivača prekinuto sa radom a o broju tvrtki koje su teškim financijskim situacijama teško je i govoriti. Tako se u registru za 2014. godinu vodi 119 poslovnih subjekata da su otišli u stečaj ili likvidaciju uz one koji su i na vlastiti zahtjev zatvorili tvrtku.

Područje općine / grada STEČAJ / LIKVIDACIJA / BRISANJE (d.o.o.) STEČAJ / LIKVIDACIJA / BRISANJE (d.d.)
BRESTOVAC 7
ČAGLIN
JAKŠIĆ 4
KAPTOL 5
KUTJEVO 5
LIPIK 2 1
PAKRAC 16 2
PLETERNICA 13
POŽEGA 61
VELIKA 6

Mogu li mjere poticanja zapošljavanja i otvaranja obrta, tvrtki i drugih poslovnih subjekata, za što su osigurana financijska sredstva kod lokalnih jedinica samouprava pomoći da se spasi što se spasiti dade ostaje nam da budnim okom pratimo iz razloga jer ako ne bude značajnih pomaka u gospodarstvu nema niti svijetle budućnosti u što su koliko se može zaključiti uvjereni gotovo svi lokalni čelnici i političari.

Podatak o sklopljenim i tijeku predstečajnih nagodbi kojih je preko 150 u Požeško-slavonskoj županiji također govori o teškim situacijama u našem gospodarstvu.

(Foto: Ilustracija, agrolink)

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: