Uz obilježavanje Dana grada Požege “mini” mimohod povijesnih postrojbi /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Vodeći računa o trenutnoj epidemiološkoj situaciji organiziran je “mini” mimohod povijesnih postrojbi ulicama grada Požege uz njegov dan. Ne tako davno u sklopu obilježavanja Dana grada Požege odazivali su se i u posjetu dolazili brojni članovi povijesnih postrojbi kako iz Hrvatske tako i iz susjednih i EU zemalja. Epidemiološka situacija ove godine to nije dozvolila koji je slučaj bio i prošle godine.

Ove su nas godine svojim dolaskom počastile postrojbe, uz domaćine Povijesnu postrojbu Trenkovi panduri i Požešku gradsku stražu, Bjelovarski graničari, Varaždinska husarska pukovnija, Varaždinska građanska garda, Svetonedeljska garda te Ivanić gradska 10. satnija.

Mimohod je krenuo ispred zgrade Veleučilišta u Požegi do Trga 123. brigade Hrvatske vojske gdje pokraj kojeg obilježja hrvatskim braniteljima, pripadnicima 123. brigade je položen vijenac i zapaljene svijeće. Mimohod se kretao šetališnom zonom prema Trgu svete Terezije gdje je također položen kod spomenika Luki Ibrišimoviću. S Trga svete Terezije postrojbe su nastavile mimohod prema središnjem Trgu sv. Trojstva do Gradske kuće gdje ih je dočekao požeški gradonačelnik te im upriličio prijem u Gradskoj vijećnici.

Druženje članova povijesnih postrojbi nastavljeno je u brdima iznad Požege gdje se po tradiciji pucalo iz topova u znak sjećanja na daleke povijesne godine i oslobađanje Požege.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88