Uz kušanje vina predstavljen novi dio podruma Ive Enjingija /FOTO/

Autor: D.K.

Uz poštivanje epidemioloških mjera Ivo Enjingi, poznati vinogradar i vinar iz Hrnjevca održao je degustaciju vina u novoizgrađenom dijelu podruma. Pozvao je samo devet uzvanika a između ostalih bili su poznati kutjevački vinar Antun Adžić, umirovljeni brigadir Ivan Vukas, aktualni vincilir Udruge vinske ceste Kutjeva i Ivica Malnar, zamjenik gradonačelnika Kutjeva i dr.

Degustacija je počelo ispijanjem rakije dobrodošlice, komovicom iz 1984. godine. Potom je usljedilo upoznavanje s knjigom, nedavno izašle iz tiska koja govori o domaćinu Ivi Enjingiju autora osječkog novinara Željka Garmaza. Knjiga nosi naziv „Enjingi – Velika životna priča najvećeg hrvatskog vinara.“ Riječ je o bogato ilustriranoj  monografiji  od gotovo dvije stotine stranica u kojoj se opisuju sami Enjingijevi počeci, od daleke 1890. godine kada je pradjed Koloman doselio s obitelji u Hrnjevac pa do današnjih dana.

Potom su posjetitelji s čašama obilazili bačve, te kušali odabrana vina. Bila su to vrhunska vina, izborne i kasne berbe, starijih godišta od kojih većina još nije na tržištu. Mnogima se svidjelo bijelo Venje iz 2006. godine. Brigadir Vukas dobio je zadatak da odabere vina koja će se služiti za skori Enjingijev rođendan. Nazočni su u šali ustvrdili da  brigadir o vinima zna toliko da razlikuje bijelo od crnog vina. Ovoga puta ponuđeni su naresci i graševina promovirana prošle godine za Ivin 80. rođendan.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88