Uz kamp rendžera i druge aktivnosti Javne ustanove Park prirode Papuk

Autor: Požega Portal

Park prirode Papuk tabla u šumiVELIKA / JANKOVAC – U Parku prirode Papuk održava se IV. Kamp rendžera , na kojem sudjeluju učenici Osnovnih škola Ivane Brlić Mažuranić iz Orahovice i Antuna Gustava Matoša iz Čačinaca. Ovom manifestacijom čuvari prirode Parka prirode Papuk nastoje kroz rekreaciju, edukaciju i druženje kod mladih polaznika potaknuti svijest o zaštićenom području i o važnosti zaštite prirode i okoliša uopće.

Učenici će imati priliku kroz radionice i šetnje pobliže upoznati prirodne ljepote i najatraktivnije lokalitete Papuka uz što će ujedno učiti i o snalaženju u prirodi uz pomoć geochachinga.

Aktivnosti vezane uz Park prirode Papuk nastavljaju se dalje a sve povodom 15. obljetnice postojanja istoimene Javne ustanove. Tako će u petak, 17. listopada, u Posjetiteljskom centru Parka prirode u Velikoj biti upriličen okrugli stol na temu “Povijest Papuka”. Program će započeti u 9,30 sati kojom će prigodom tijekom cijelog dana 22 predavača okupljenima prezentirati svoje istraživačke radove o povijesti Papuka. Skup je podijeljen na nekoliko tematskih cjelina, pa će tako biti obrađene teme kao što je Papuk u udžbeničkoj literaturi, likovna baština i suvremena umjetnost na Papuku, te Papuk u srednjem vijeku i sl.

Prva povijesna istraživanja Papuka započela su još u 18. stoljeću. Skup je namijenjen ne samo mladim znanstvenicima već i svimi zaljubljenicima u Park koji samozatajno i za svoj osobni interes godinama, pa i desetljećima istražuju kulturnu baštinu Papuka.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.