Uz jubilej brojni vatrogasci primili spomenice za dugogodišnju aktivnost (foto)

Autor: Jelenko Topić

GORNJI EMOVCI –  Dobrovoljno vatrogasno društvo ovog sela proslavilo je nizom svečanosti 30 godina plodnog rada. Proslava je započela polaganjem vijenaca na grobove osnivača i umrlih vatroasaca na seoskom groblju da bi vatrogasci u procesiji došli do mjesne kapele gdje je vlč. Pavle Primorac nadahnuto služio svetu misu.

Uslijedila je zajednička vatrogasna vježba domaćeg DVD Gornji Emovci sa pripadnicima DVD Požega i požeške Javne vatrogasne postrojbe, te svečana sjednica na kojoj su izostali predstavnici gradske i županijske vlasti.

-Na inicijativu mladih ljudi našeg sela 30. lipnja 1985. godine osnovano je DVD koje je donijelo novo zajedništvo u selu i bilo nositelj svih aktivnosti, a prvi je predsjednik bio Josip Drago Mokriš-kazao je u povijesnom osvrtu Željko Ivanika posebno istakavši obuku vatrogasaca, opremanje operativne jedinice i natjecanja gdje je najviše uspjeha imala njihova mladež.

Spomenice za 30 godina rada u vatrogastvu predsjednik VZ Požeško-slavonske županije Željko Petrović uručio je Draganu Cveku, Marku Vukoviću, Vladimiru Budimliću,Ivi Ivaniki, Davoru Karaivanoviću, Mirku Karaivanoviću, Daliboru Vlahoviću, Ivanu Stankoviću, Mirku Rožiću, Josipu Rožiću i Antunu Rožiću koji su bili osnivači društva.

Potom je Zvonko Jurić, predsjednik VZ Požeštine uručio spomenice za 20 godina rada, a primili su ih Nenad Kukić, Igor Vlahović, Zoran Petrović, Blago Ivanika, Mario Vlahović, Željko Krešo, Mario Vuković, Željko Ivanika i Ivan Vlahović, dok su Ivan Prskalo, Ivan Karaivanović, Mario Petrović, Josip Vlahović Babić, Marko Rožić, Tomislav Vlahović, Luka Rožić i Vjekoslav Petrović iz ruku Šimuna Miletića, predsjednika VZ grada Požege primili spomenice za 10 godišnji rad.

Uz čestitke priznanja i poklone uručili su ova tri čelnika svih vatrogasnih zajednica, te zapovjednik Javne postrojbe Zdenko Mautner.

-Solidarnost i humanost su trajne vrijednosti utkane u rad DVD-a – kazao je njegov predsjednik Ivan Vlahović koji je uručio zahvalnice zaslužnim  pojedincima i udrugama za doprinos ovoj proslavi.

Na kraju svečanost Josipu i Nataliji Rožić kao iznenađenje priređena je torta koju su oni zajedno rezali jer su se upoznali kada je Josip polazio vatrogasni tečaj ubrzo nakon osnivanja društva.

no images were found

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: