Uz dva desetljeća podruma vinar Enjingi proslavio rođendan

enjingi-logo1HRNJEVAC –  Zanimljivo i veselo društvo okupilo se u Hrnjevcu u Požeškoj kotlini, gdje je poznati vinar Ivan Enjingi prije točno 20 godina izgradio svoj velebni vinski podrum. Uz taj jubilej on je proslavio 74. rođendan u društvu brojnih poznatih osoba iz našeg javnog i društvenog života, tamburaša „Castrum“ i „Žute dunje“,te poznatih imena tamburaške scene Vere Svoboda i Stjepana Štefa Jeršeka koji su zapjevali pred više od 200 uzvanika.

-Podrum sam gradio u teško ratno vrijeme, no sada je teže i nadam se da će doći do kvalitetne promjene kako  bi su u našoj zemlji poticali ljudi koji stvaraju nove vrijednosti-rekao je okupljenima slavljenik prije nego je stigla rođendanska torta! Njegova vina ovdje sazrijevaju na prirodan način, za njih je dobio niz uglednih svjetskih priznanja, a ona se otpremaju u SAD, Rusiju, Kinu, te zemlje EU.

Čestitke mu je uputio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, a Zvonko Čorak, direktor tvrtke „Jul-com“ koja je gradila podrum darivao je Enjingiju mramornu ploču sa godinom gradnje i nazivom izvođača.

0 Comment

Send a Comment