Uz desetak vrsta mladih vina i onih starijih godišta proslavljeno Vincelovo i kod Vlade Krauthakera /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Vinogradarstvo i vinarstva Krauthaker također je upriličilo proslavu Vincelova za prijatelje i poslovne partnere. Nećemo pogriješiti ako kažemo da je Vincelovo kod Krauthakera zapaženiji događaj na koji su se kao i prijašnjih tako i ove odazvali poslovni partneri iz svih dijelova Hrvatske ali i susjednih i EU zemalja. Bili su i uzvanici iz društvenog, političkog i kulturnog života.

Ceremonijalni dio blagoslova vinograda koji je ispred podruma obavio je kutjevački župnik vlč. Marijan Đukić, a simbolično orezivanje loze koje najavljuje početak vinogradarske godine obavili su vinski kumovi prije čega su u duetu himnu Lijepa naša otpjevali Boris Ćiro Gašparac i Mrko Žiga Švenda.

Druženje je nakon ceremonije nastavljeno uz glazbu i pjesmu za koju su se uz već spomenutog Ćiru i Žigu pobrinuli Stjepan Jeršek Štef, tamburaši Rubata iz brodskog kraja i Sitnog veza iz Osijeka, te klapa Bonaca iz Šibenika. Goste su do suza nasmijavali zabavljači Davor Dretar Drele i Mate Grgat.

Kao i svaki puta pripremljeno je obilje hrane, pića i slastica. Za izdvojiti je kobasicu kuhanu u crnom vinu, drniški pršut star tri godine, vinogradarski ćevap, te jela koja su pripremali gosti iz Dalmacije a riječ je o paštama i rižotima od plodova mora.

Uz desetak mladih vina pila su se i vrhunska vina starijih godišta tako da je svaki vinoljupac mogao pronaći nešto za sebe.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije