Uz Dan antifašističke borbe položeni vijenci, a zaslužni primili priznanja za aktivnost

Autor: Jelenko Topić

Po tradiciji Udruga antifašističkih boraca i antifašista Požege je u Striježevici pod Papukom  obilježila Dan antifašističke borbe, a kod spomen poprsja narodnom heroju Nikoli Demonji vijence i cvijeće položila su izaslanstva udruga iz Požege, te Pakrac-Lipik, kao i predstavnici Požeško-slavonske županije i Županijskog odbora SDP-a.

Prisutne je pozdravila predsjednica požeških antifašista Kaja Holjevac, a tajnik Kazimir Semunović govorio je o značenju antifašizma u suvremenoj povijesti, te čitao prigodne stihove.

U rad Udruge antifašista Požega uključeno je šest novih članova, te  su im uručene iskaznice, a priznanja Saveza antifašističkih boraca Hrvatske dobili su Stevan Aleksić, Mirta Janković, Luka Kovačević, Kazimir Semunović i Radojka Kovačević, dok je Stjepan Nemet primio povelju.

Sudionike su pozdravili Mitar Obradović, predsjednik Županijskog SDP-a, zamjenik požeško-slavonskog župana Miroslav Grozdanić i Mirjana Bilopavlović, predsjednica Udruge antifašista Pakrac-Lipik.

-Nadam se da će ovdje ubuduće biti predstavnici općinskih, gradskih i županijske vlasti – kazao je okupljenima Obradović govoreći o značenju ovog dana i antifašističkog pokreta na hrvatskim prostorima.

Tijekom svečanosti i druženja nastupio je mješoviti pjevačke zbor pododbora „Prosvjete“ iz Pakraca izvevši nekoliko partizanskih pjesama.

[FGAL id=258141]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: