Uz brojne Požežane i KUD Zlatna dolina iz Požege na smotri folklora u Orubici

Autor: Požega.EU

DSC_0264 (Small)ORUBICA / POŽEGA – Na 14. Smotri folklora „Kolo na dva štuka“u malom živopisnom mjestu Orubica, nadomak Nove Gradiške, nastupilo je i Kulturno umjetničko društvo iz Požege Zlatna dolina koje se brojnim posjetiteljima, gostima i uzvanicima predstavilo igrom, pjesmom i plesom. Među brojnim uzvanicima iz kulturnog i političkog života nazočan je bio i gradonačelnik Grada Kutjeva Josp Budimir koji je na sasvim neobičan način postao prijatelj Orubice i tamošnjih mještana. 

Na smotri su uz Požeški nastupili i drugi KUD-ovi iz Vrbja, Drežnika, Bukovlja-Vranovaca te domaćin, KUD „fra. Marijan Lanosović“ iz Orubice. Uz već tradicionalnu smotru ove je godine bio i izbor za najuzorniju seosku ženu Brodsko posavske županije koja će svoju županiju predstavljati na državnom natjecanju u Bjelovaru, 18.listopada ove godine. 

Tako se za najuzorniju seosku natjecalo devet kandidatkinja, Barica Boić iz Banovaca, Kata Bosančić iz Bukovlja, Mira Krstanac iz Gornjih Bogićevaca, Katica Matijašević iz Dragalića, Suzana Milovanović iz Klokočevika, Kata Nikolić iz Sikirevaca, Katarina Pavišić iz Donjeg Varoša, Božana Raspasović iz Korduševca i Branka Severović iz Orubice. Po ocjeni Prosudbenog povjerenstva za najuzorniju seosku ženu Brodsko posavske županije za 2014. godinu izabrana je Kata Nikolić iz Sikirevaca dok joj je prva pratilja Barica Boić iz Banovaca, a druga Branka Severović iz Orubice.

Nagrade i lente najboljima uručili su župan Brodsko posavske županije Danijel Marušić, zamjenik župana Davor Vlaović i predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić.

Svakako da sve manifestacije, pa tako i ovu, koje se organiziraju u Orubici treba odati veliko priznanje gospodinu Željku Burazoviću koji sve to radi sa velikim srcem u čemu mu pomažu i brojni drugi koji svojom zauzetošću preuzimaju odgovornost kako bi sve prošlo na najbolje mogući način. 

Uz bogat kulturno-umjetnički program u ponudi je bila i bogata gastronomska ponuda sa tradicionalnim ribljim specijalitetima koje je moglo degustirati gotovo tisuću posjetitelja. 

(Foto: Marko Krstanović)

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot