Uz Aurea fest na trgu snima se „Lijepom našom“ u Grabriku

Ljepom-našom-u-Požegi-KUD-ZagrađePOŽEGA – Po tradiciji prvi tjedan u rujnu svake godine je u Požegi rezerviran za brojna glazbena zbivanja jer traje Aurea fest. Sadržajno će on i ove godine biti bogat, a trajat će na Trgu Svetog Trojstva počevši od 30. kolovoza zaključno do 5. rujna. Uz izvođenje više od 30 novih pjesama bit će tu folklora, običaja, gastronomije, koncerata i drugih sadržaja.

Novost je da će tih dana u Požegi biti snimljene i dvije emisije popularnog glazbenog serijala „Lijepom našom“ Hrvatske televizije.

-Iskoristit ćemo opremu i ljudstvo koje snima festivalska događanja i 2. rujna od 21 sat u dvorani Grabrik snimiti dvije emisije u kojima će uz brojne domaće tamburaške sastave i pjevače nastupiti i poznata imena naše estrade, kao i kulturno-umjetnička društva požeškog kraja – kazao nam je urednik i voditelj emisije „Lijepom našom“ Branko Uvodić, poznat kao dugogodišnji prijatelj Požege i brojnih Požežana, ali i veliki promotor tamburaške glazbe u nas.

Ovo snimanje bit će na dan kada je u programu Aurea festa na rasporedu Večer koreografiranog folklora sa nastupom brojnih folklornih skupina iz cijele zemlje. Dakako dio tih izvođača nastupit će na snimanju dviju emisija „Lijepom našom“.

Očigledno je da će građani Požege, ali i brojni posjetitelji iz drugih krajeva imati toga tjedna veliku mogućnost izbora priredbi i programa koje će moći pratiti u „Slavonskoj Ateni“.

/Foto: Ilustracija, pozega.eu/

0 Comment

Send a Comment