Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

UZ ANTUNOVO U JAKŠIĆU: Peićevci održali pjesničku večer duhovne poezije u crkvenom prostoru

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić

Na prvi dan trodnevnice, uoči blagdana sv. Antuna Padovanskog, poslije svete mise je u župnoj crkvi svete Barbare u Jakšiću održana pjesnička večer duhovne poezije. Prigodni meditativno-recitativni program u lijepom obnovljenom i novouređenom crkvenom prostoru izveli su članovi županijske Udruge zavičajnih pisaca i slikara „Matko Peić“. Inicijator ovoga nesvakidašnjeg okupljanja bila je članica Udruge i pjesnikinja Mira Šulc iz Jakšića, autorica nekoliko knjiga, od čega dviju zbirki poezije. Potpora za ovo okupljanje bio je župnik Ivan Rončević.


O radu Udruge govorio je njen dopredsjednik Ivan Abibović, umirovljeni učitelj i više puta nagrađivani pučki pjesnik, autor triju knjiga pisanih na slavonskoj ikavici. Gošća večeri bila je Kristina Pipinić Markanjević, poznata po svom duhovnom djelovanju, razmatranju i slavljenju Krista riječju i pjesmom. Ona je govorila o svojoj  vjeri te je na gitari nadahnuto izvodila pjesme duhovnog sadržaja i čitala poeziju iz svoje zbirke pjesama „Otkrivena u Tebi“.


Tijekom večeri svoje su pjesme recitirali Ivan Abibović, Slavica Šperanda, Đurđica Crnković, Mira Šulc, Kata Tutić, a poznati pleternički vinar i veliki ljubitelj poezije te član Udruge Marinko Markota recitirao je dvije pjesme s duhovnom tematikom. Slikarica i svestrana umjetnica Ljubica Josipović, koja ponekad piše poeziju, pročitala je pjesmu „Nemam majku“, autorice Mire Šulc,  Njihovi nastupi popraćeni su dugotrajnim pljeskom brojnih posjetitelja, a ovoj pjesničkoj večeri prisustvovao je župnik Ivan Rončević s nekoliko gostiju koji su bili na misnom slavlju prvoga dana trodnevnice.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo