Uz 50 kršenja prometnih propisa “biciklist” zatečen sa 2,86 promila alkohola

Autor: DK

POŽEGA – Kako smo već to i najavili na području Policijske uprave Požeško-slavonske provedena je preventivno-represivna akcija u prometu koja je bila usmjerena na pojačani nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala.

-Tijekom akcije ukupno je utvrđeno 50 kršenja prometnih propisa, a od toga 27 prekršaja koji se odnose na kršenje propisa ciljane skupine odnosno tzv. „dvokotačnih ljubimaca“. Tako je kod dva vozača utvrđeno da nisu koristili zaštitnu  kacigu, dva su vozača s motociklima upućena na izvanredni tehnički pregled, a tri su vozača kažnjena zbog nepoštivanja crvenog svjetla na semaforu – ističe glasnogovornica Policijske uprave Ivana Radić.

Uz ostale prekršaje najzanimljiviji prekršitelj je zabilježen Badljevini gdje su policijski službenici su u prometu zatekli 49-godišnjeg biciklistu kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od čak 2,86 promila. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Policijski su službenici tijekom akcije preliminarno kontrolirali pet motocikala na buku a rezultati su mjerenja buke bila u granicama dozvoljenog raspona.

 

Komentiraj: