Ususret Gospi Lurdskoj

Autor: D.K.

Katedrala-devetnica gospi Lurdskoj 2014POŽEGA– Očekujući blagdan Majke Božje Lurdske brojni su se vjernici na poseban način duhovno pripremaju kroz devetnice u požeškoj Katedrali.

Kako smo već o tome pisali, sam blagdan Gospe Lurdske bit će okrunjen svečanim Euharistijskim slavljem, u utorak, 11.veljače u 18,30  sati kojeg će predvoditi dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić. Nakon misnog slavlja biti će svečana procesija, sa svijećama, na Trgu svete Terezije.

Prvi dan devetnice, na blagdan Svijećnice, duhovnu je pripravu započeo mjesni biskup msgr.dr. Antun Škvorčević. Iza toga izmjenjivali su se predovitelji misnih slavlja, fra Dragutin Bedeničić iz Našica, vlč. Milan Vidaković iz Novske, vlč. Krunoslav Novak iz Zagreba, vlč. Branko Šipura iz Našica, a šesti, sedmi i osmi dan bio je predvoditelj otac Stjepan Vidak, karmeličanin iz Zagreba.

Katedrala-devetnica gospi Lurdskoj 2014 2

Večerašnje Euharistijsko slavlje, u predvečerje blagdana Gospe Lurdske, služit će se u crkvi svetog Lovre u Požegi s početkom u 18 sati. Razlog tomu je i to što je današnji dan spomen na blaženog Alojzija Stepinca kojeg naša biskupija na poseban način slavi. Blaženi Alojzije Stepinac je drugi zaštitnik Požeške biskupije pa se, tako već tradicionalno spomen na blaženika obilježava u crkvi sv. Lovre u kojoj će svečano Misno slavlje predvoditi dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek