Ususret Božiću: Dođite u subotu na Trg sv. Terezije Avilske na svečanost paljenja prve adventske svijeće

POŽEGA – Gotovo da se potpisi još nisu niti osušili na zapisnicima kojima je utvrđeno da je Trg sv. Terezije Avilske prošao tehnički prijem, a već se krenulo sa adventskim ukršavanjem tog prelijepog prostora.

Ususret Božiću priprema se i postavlja veliki adventski vijenac ispred požeške katedrale koji će davati posebnu dimenziju najdražem blagdanu u hrvatskom narodu. Vrijedne i marljive ruke djelatnika požeškog Komunalca postavljaju adventski vijenac vodeći računa o svakom detalju kako bi sve izgledalo kako i priliči prostoru ispred Stolne požeške crkve.

U organizaciji grada Požege, požeške Turističke zajednice i Požeške biskupije organizirano je paljenje prve adventske svijeće na velikom adventskom vijencu, u subotu 26. studenog 2016. godine, nakon sv. mise u 18.30 sati ispred katedrale.

Službu riječi, odnosno obred paljenja prve svijeće na adventskom vijencu, predvodit će prepošt Stolnog kaptola u katedralni župnik preč. Ivica Žuljević, a na svečanosti će sudjelovati i požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Pozivaju se sugrađani da se na Trgu sv. Terezije pridruže svečanosti uz prigodni program učenika Glazbene škole Požege.

dsc_7436

0 Comment