Ustao iz mrtvih: ‘Udarali su me samo u glavu, a znam ih sve…’

Autor: 24sata.hr

POŽEGA / SLAVONSKI BROD – Zaštitar Ivan Topalović (47) koji je bio tjedan dana u komi nakon što su ga krvnički pretukli oporavlja se u brodskoj bolnici. Policija je privela trojicu napadača (20, 28 i 30).

– Jedan od njih mi je prišao s leđa u udario me pa sam pao na pod. Sve ostalo sam vidio na snimci videonadzora. Znam da sam se jednom podigao, ali više se ničeg ne sjećam. Probudio sam se u bolnici, rekli su mi kasnije da me policija odvezla u požešku bolnicu, a odatle su me hitno prevezli u Slavonski Brod. Žao mi je što se to dogodilo, radio sam na mnogim mjestima i nikad takvo nešto nisam doživio. Iznenadili su me jer to nisam od njih očekivao, jer u protivnom ne bi bilo tako kako je bilo. Neću ih pustiti tek tako – zakonskim putem ću tražiti da ih primjereno kazne, a uzeti im ništa ne mogu jer oni ništa i nemaju – rekao je Ivan.

Obitelji Topalović malo je laknulo jer se Ivan oporavlja, a liječnici kažu da bi uskoro mogao i kući, supruzi i trima kćerima, koje su proživjele teške dane.

Policija je privela trojicu napadača (20, 28 i 30). Kod jednog (20) našli su i rasprskavajuće streljivo, za koje su utvrdili da pripada njegovu bratu (23), a kod trećeg stabljiku marihuane. U pritvoru su. Mogu dobiti od jedne do osam godina zatvora.   

Preživio je rat, a mogli su ga ubiti dok je radio     

Obitelj je bdjela čekajući vijesti o svom Ivanu. Kćeri su u šoku pitale kako će sve završiti. Ne mogu vjerovati da je njihovu ocu to netko učinio, mada su znale da radi opasan posao.

– Ivan to radi dvadesetak godina, od 1997., kad je izašao iz Hrvatske vojske. Inače je branitelj i prošao je sva bojišta. Voli to što radi i u njega su poslodavac i oni kojima je pružao usluge zaštite imali veliko povjerenje – kazao je Stjepan, što su potvrdili u zaštitarskoj tvrtki.     

Spasio ga je jak organizam

Liječnici su izbjegavali prognozirati hoće li Ivan preživjeti i nastaviti vegetirati ili će se oporaviti. Ipak, vjerovali su u oporavak jer je Ivanov organizam jak. Imao je nekoliko operacija lica, pa lijevu stranu lica ne osjeća.     

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: