Uspostavit ćemo bolju suradnju i dolaziti češće u ove krajeve

Autor: DK

VELIKA / POŽEGA – Nogometni klub Lokomotiva iz Zagreba, koji kroči prema vrhu hrvatskog nogometa, sa svojom je juniorskom, kadetskom i pionirskom momčadi došao na pripreme u Veliku na stadion nekada dičnog Kamen Ingrada gdje su odigrane brojne utakmice, na kojem su nastupali brojni klubovi i vrhunske momčadi kako domaće tako i one iz inozemstva. Ostalo je ono “nešto” na tom stadionu što i danas privlači nogometaše i njihove trenere da sačuvaju taj stadion od zaborava i da ga barem na neki način vrate u nekadašnje slavne dane.

Silvio Čabraja koordinator škole nogometa u NK Lokomotivi.

-Ovdje smo sad s jednom grupom već tjedan dana, ulaznim i izlaznim juniorima, te izlaznim kadetima. Nakon te grupe, u nedjelju, dolazi i druga kada stižu ulazni kadeti, izlazni i ulazni pioniri. Ovdje po godinama dolazi šest generacija što je svedeno na tri ekipe, juniori, kadeti i pioniri. Pripreme će ovdje proći oko 120-ero djece, u dvije grupe po njih 60 koja ima priliku trenirati na vrhunskom travnjaku uz koji imamo i sve druge vrhunske uvjete. Ovdje smo prvi puta na pripremama. Tražili smo pogodno područje za odraditi pripreme i socijalizaciju djece. Direktor naše nogometne škole je bio ovdje, sve je vidio i dogovorio sa ljudima iz Velike. Imamo stvarno dobre uvjete za trening, ljudi su u Velikoj jako dobri kao i u Požegi pa se za nadati da ćemo tu suradnju i sa novim generacijama nastaviti i učestalije dolaziti – rekao je Silvio Čabraja koordinator škole nogometa u NK Lokomotivi.

Nogometaši Lokomotive su prijašnjih godina u ovom dijelu godine išli su na pripreme u Ravnu Goru gdje su također i tamo imali relativno dobre uvjete za pripreme ali koliko se moglo iz razgovora i sa drugim čelnicima kluba zaključiti Velika je ipak ostavila bolji dojam od Gorksog kotara odnosno Ravne Gore.

-Ove momčadi koje su na pripremama su četiri do pet sati na terenu, prilika im je da se ovdje opuste na požeškim bazenima i da budu nekoliko sati u vodi radi opuštanja. Pripremnih utakmica ovdje nismo imali iz razloga jer momčadi na ovom području imaju pauzu. Svakako bi mogli nastupiti i zaigrati sa momčadi seniora Slavonije ali oni tek ovih dana imaju prozivku. Mi smo došli sa dovoljnim brojem djece pa možemo složiti dvije kvalitetne ekipe i međusobno odigrati utakmice. Baziramo se na godišta pa organiziramo utakmice da budu godište protiv godišta – dodaje Čabraja.

Mladi nogometaš Maks Olujić.

Plan je Uprave NK Lokomotive da se uspostavi bolja suradnja kako bi se češće dolazilo u ove krajeve iz kojeg je razloga i organiziran susret sa čelnicima NK Slavonije na kojem je bio i gradonačelnik Požege Vedran Neferović.

-Igram nogomet već jedanaest godina. Prošle sam godine došao igrati u Lokomotivu gdje smo kao ekipa jako dobri što je vidljivo i sa postignutim rezultatima. Sada igram za prvu juniorsku momčad. Prošao sam na EU prvenstvu Hrvatske i bio sam u momčadi u osvajanju “naj Kupa” u Zagrebu a značajno je i osvajanje drugog mjesta u Hrvatskoj ligi. Nastavit ću trenirati i dobro raditi sa tendencijom da si osiguram negdje mjesto izvan Hrvatske. Da bi došao do toga treba dosta raditi i biti uporan. Ovdje su izvrsni uvjeti, daleko bolji od od onih koje smo prošle godine imali u Ravnoj Gori – rekao nam je mladi nogometaš Maks Olujić.

Silvijo Čabraja i Čedo Jovičević

S mladim generacijama nogometaša Lokomotive bio je i Čedo Jovičević, bivši igrač Dinama, bivši trener požeške Slavonije i veliki prijatelj Požege koji je sada jedan o čelnika u Lokomotivi s kojim smo također razgovarali što zaslužuje posebne “retke” u kojima želimo reći nešto više o njemu.

Nakon napornih treninga mladi nogometaši su se jučer malo opustili na požeškim bazenima gdje su malo zamijenili svakodnevicu i zaigrali odbojku na pijesku nakon koje su, vidljivo spremni, pokazali da imaju snage i plivačkoj disciplini.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: