Usporavajući semafori uskoro će biti postavljeni u Vetovu: “Zbog premalo manipulativnog prostora nije moguće izgraditi kružni tok”

Autor: D.K.

Kutjvački.hr. pisao o inicijativi mještana Vetova i Grada Kutjeva odnosno vetovačkog Mjesnog odbora i gradonačelnika Kutjeva Josipa Budimira o postavljanju prometne signalizacije na problematično raskrižje županijskih cesta (Zagrebačke, Požeške i Radićeve) u centru naselja, a inicijativa je dobila i konačnu viziju koja bi uskoro trebala biti pretočena u stvarnost.

Delegacija predstavnika grada Kutjeva, naselja Vetova i  ravnatelj Županijske uprave za ceste Mijo Jozak obišli su spomenutu lokaciju križanja te dogovorili način na koji će se riješiti ova sporna prometna točka na području grada Kutjeva odnosno mjesta Vetova.

Nakon što je donosena odluka o investiciji za koju je i sam gradonačelnik dao pristanak za sufinanciranje, a za koju će veći dio kolača ipak stići iz ŽUC-a doznali smo i točniji izgled i svrsishodno rješenje koje će mještane Vetova lišiti glavobolje, a nekome možda spasiti život.

Investicija je vrijedna više od pola milijuna kuna, a zbog premalog manipulativnog prostora nije moguće izgraditi kružni tok na ovome raskrižju tako da je jedino preostalo rješenje bilo izgradnja ovakvog semafora o čemu nešto više rekao Mijo Jozak, ravnatelj Županijske uprave za cete.

U suradnji s gradom Kutjevom i u cilju poboljšanja sigurnosti prometa i brzine prolaska teretnih vozila kroz križanje dviju županijskih cesta odlučili smo staviti signalizaciju koja će zaustavljati vozila i usporavati promet. Zahvaljujući takvom vidu kontrole prometa, usporit će se  problematični promet kroz samo središte mjesta te doprinijeti sigurnosti prometovanja putnika na spomenutom raskrižju, a to se ne odnosi samo na motorna vozila nego i za pješake koji će imati semaforiziranu mogućnost prelaska i to je način na koji ćemo riješiti problematiku ovog prometnog sjecišta. Postavljaju se radari koji detektiraju brzinu veću od 50 km/h te prema tome semafor reagira i zaustavlja promet paljenjem crvenog svjetla ili tjera vozače da uspore na dozvoljenu brzinu što značajno utječe na brzinu samog protoka kroz raskrižje te u konačnici na sigurnost svih sudionika u prometu – za kutjevački.hr je izjavio ravnatelj Županijske uprave za ceste Mijo Jozak.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek