Uspješno završen program osposobljavanja u sklopu projekta ˝Zaželi i ostvari˝

Autor: PROMO

Održano je 25.veljače 2020. godine svečano dodjeljivanje uvjerenja o osposobljavanju  žena koje su zaposlene kroz projekt ˝Zaželi i ostvari˝. Nositelj projekta je Grad Pleternica u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje PU Požega  i Centrom za socijalnu skrb Požega. U sklopu projekta 18 žena završilo je osposobljavanje za gerontodomaćice dok 4 žene završavaju osposobljavanje za vozačicu ˝B˝ kategorije.

Program osposobljavanja za gerontodomaćice provelo je učilište LINK iz Požege te su predstavnici učilišta uručili uvjerenja gerontodomaćicama. Predstavnici autoškole TRAFFIC  koji provode osposobljavanje za vozačicu ˝B˝ kategorije uručili su potvrde o uspješno položenom prvom dijelu osposobljavanja. Žene su pri kraju sa vožnjom i čekaju provjeru iz upravljanja vozilom, što se nadamo da će također biti uspješno kao i prvi dio. 

Provedbom osposobljavanja postiglo se osnaživanje i unapređenje radnog potencijala za 22 žene kako bi im se omogućilo lakše uključivanje na tržište rada po završetku ovog projekta. Čestitamo svim polaznicama na uspješno završenom obrazovanju i želimo puno uspjeha u primjeni stečenih znanja i vještina.

Projekt ˝Zaželi i ostvari˝ financira se iz iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 3.067.873,91 kn na razdoblje od 30 mjeseci. Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Požega  i Centar za socijalnu skrb Požega.

Na svečanoj dodjeli diploma gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić naglasila je kako je taj projekt imao dva cilja. Jedan cilj je bio osposobljavanje žena, a drugi pružanje pomoći starijim i nemoćnim sugrađanima na području grada Pleternice, u 38 naselja.

-Vi na tom projektu već puno mjeseci radite. Naš program “Zaželi i ostvari” primiče se kraju. Svaki program Europske unije ima svoj datum početka i završetka i mnoge su od vas pitale što će biti s vama kada taj projekt završi. Ministarstvo rada i mirovinskog sustava s Vladom RH donijeli su odluku da se već od sljedećeg ponedjeljka mogu prijaviti novi projekti vezano za program “Zaželi”, kroz koji će se opet ostvarivati ova dva cilja. Grad Pleternica je spreman i čeka to vrijeme kada će ponovo predati projekt u programu “Zaželi” i vjerujem kako ćemo ponovo imati zajednički početak u kojem će neke od vas sigurno opet naći zaposlenje. Obzirom da je Grad Pleternica u TOP deset gradova po povlačenju sredstava EU u Republici Hrvatskoj, obzirom da je Grad Pleternica u 2018. godini bio drugi po povlačenju europskih sredstava ( za 2019. godinu još nemamo podatke), ja uopće ne sumnjam da mi nećemo proći na tom natječaju za kojeg se pripremamo. Zatražit ćemo podršku i Centra za socijalnu skrb i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i vjerujem kako ćemo biti uspješni. Gradu Pleternici važno je svako radno mjesto, važno nam je da se naše sugrađanke i sugrađani zapošljavaju i da se educiraju, pa osim ovog projekta imamo još dva kroz koja smo obrazovali mlade i žene pa vjerujem kako će to biti i određeni korak u smjeru zapošljavanja u budućnosti – rekla je gradonačelnica Jozić.

Foto: D. Krstanović [FAG id=272154]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88