Uz uspjehe u sportu postignuti su i zavidni rezultati na natjecanjima iz struke (FOTO)

Autor: D.K.

POŽEGA –  Poljoprivredno-prehrambena škola Požega postigla je zavidna dostignuća na državnim natjecanjima u školskoj 2015./2016. godini, a zapaženi su i nastupi učenika i njihovih profesora-mentora na županijskim i gradskim manifestacijama. Dakako da je veliki doprinos svih njih bio i na obilježavanju 130. obljetnice škole koja je obilježena minulog mjeseca.

Sva dostignuća danas su prezentirana na današnjoj prigodnoj tiskovnoj konferenciji na kojoj su bili nazočni učenici koji su sudjelovali na natjecanjima i njihovi menotri-profesori koji su primili simbolične poklone iz ruku ravnateljice Marije Grgić.

Poljoprivredno-prehrambena škola je nastupila na županijskom natjecanju u šest sportskih disciplina. Ostvaren je plasman na poluzavršno natjecanje u dvije sportske discipline – u krosu za mladiće i malom nogometu za djevojke. U oba sporta ostvarena su uvjerljivo prva mjesta na poluzavršnici državnog prvenstva.

Sudionici u krosu za mladiće nastupili su i izvrne rezultate postigli ovogodišnji maturanti, Antonio Đurčević, Matej Gomerčić, Frane Kozić i Ivan Tomić.

Prigodan poklon primile su učenice koje su osvojile četvrto mjesto u malom nogometu (futsalu), Nikolina Romić, Lea Zdunić, Barbara Baličević, Anita Garić, Katarina Vinkešević, Anamarija Soldo, Tamara Šarac, Ana Rašić, Silvija Augustinović, i Andrea Klarić.

Završnica državnog prvenstva održana je od 27. do 29. travnja 2016. godine u Poreču. U konkurenciji svih srednjih škola u Hrvatskoj, učenici Poljoprivredno-prehrambene škole osvojili su treće mjesto u krosu, a učenice su osvojile četvrto mjesto u malom nogometu (futsalu). Budući da Republika Hrvatska ima 650 srednjih škola i 180 tisuća srednjoškolaca, uspjeh koji je postignut za svaku je pohvalu.

Niti uspjeh u natjecanju iz struke nije izostao. Na Državnom natjecanju u sektoru poljoprivreda, prehrana i veterina u Zadru od 20. do 22. travnja 2016. u disciplini Nutri Vita učenik Antonio Grgić, 4.d (prehrambeni tehničar) osvojio je visoko 5.mjesto kojemu je je bila mentorica profesorica Mira Ćaćić.

Bila su zapažena i sudjelovanja učenika na županijskim i gradskim manifestacijama na kojima se Poljoprivredno-prehrambena škola Požega neizostavno predstavlja i to od sudjelovanja na Danima jabuka kao suorganizator, a predstavila se svojim proizvodima – jabukama, sokom od jabuka i kolačima. Dobivena je nagrada, 1. mjesto kao najvjerniji izlagač povodom 20 godina izložbe. Škola je sudjelovala i na Okusima jeseni, Noći muzeja, Sajmu poslova, a ostvarena je i dobra suradnja s Gradskim muzejom Požega vezano za Muzej u loncu izradom tradicionalnih kolačića „pijanaca“, s Osnovnom školom Antuna Kanižlića, Gradskim kazalištem i Gradskom knjižnicom i čitaonicom Požega.

Ravnateljica je izrazila zahvalnost učenicima i voditeljici Silviji Šipoš na organizaciji u različitim manifestacijama, te u prodaji jabuka i cvijeća u školi i na štandu u pješačkoj zoni, izradi cvjetnih aranžmana uoči Svih svetih, te izradi božićnih aranžmana te ovih dana na štandu i u školi učenici prodaju cvjetne presadnice. neizostavna je bila zahvala i predstavniku Vijeća učenika Domagoju Matoševiću na aktivnom sudjelovanju u organizaciji Dana srednjoškolaca.

Za doprinos učenika i nastavnika u proslavi 130. obljetnice škole upućene su zahvale i uručeni pokloni mentorici Ivanki Kandjeri i članovima novinarsko-recitatorske grupe, mentorima Igoru Begiću i Alenu Havrdi i članovima školskog benda i zbora škole, mentoru Anđelku Lediću i učenicima u zanimanju agroturistički tehničar koji su sudjelovali u pripremi hrane za učenike i goste, mentorima Ivanu Barišiću i Zlatku Krakeru i učenicima koji su sudjelovali na sportskim natjecanjima, profesorici Mariji Mršo-Rajić i Aidi Del Vechio na organizaciji i praćenju stočarske izložbe i svim učenicima koji su sudjelovali u pripremama i realizaciji te učenicima u zanimanju veterinarski tehničar 3.b i 4.b, posebno učeniku 3.a Marku Kubi koji je sudjelovao u organizaciji te izložio svoju stoku i poljoprivrednu mehanizaciju. Prof. Simi Banjaninu upućena je zahvala na organizaciji orača traktorima, a profesorici Aniti Bubak, glavnoj urednici monografije „130 godina Poljoprivredno-prehrambene škole u Požegi“ te svima koji su sudjelovali u pisanju iste i prof. M. Marketanović Hadžić na organizaciji ukusnih pekarskih proizvoda

-Jako smo ponosni na vas što ste izdvojili svoje slobodno vrijeme i dodatno se potrudili kako biste uveličali tu veliku obljetnicu škole. Ovom prilikom zahvaljujemo na suradnji i Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega, Muzeju grada Požege, Državnom arhivu-odjelu u Požegi, Konjogojstvenoj udruzi Pleternica, Konjogojstvenoj udruzi Vallis Aurea, Kaznionici u Požegi, uzgajivačima domaćih životinja, bivšim učenicima škole na panel diskusiji i savjetima sadašnjim učenicima škole i svima drugima koji su nam pomogli. Posebno zahvaljujemo i vama novinarima za praćenje svih naših aktivnosti u ovoj školskoj godini i nadamo se daljnjoj dobroj suradnji – rekla je ravnateljica Marija Grgić.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije