Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

USPJEH POLICIJE U PRETRAGAMA: Pronađena automatska puška i drugo oružje, streljivo, duhan...

PRIJE 3 DANA
TEKST: D. Krstanović / PU PS
FOTO: Ilustracija

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | USPJEH POLICIJE U PRETRAGAMA: Pronađena automatska puška i drugo oružje, streljivo, duhan... Požega.eu | USPJEH POLICIJE U PRETRAGAMA: Pronađena automatska puška i drugo oružje, streljivo, duhan...

PRIJE 3 DANA
TEKST: D. Krstanović / PU PS
FOTO: Ilustracija

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U utorak 14. svibnja 2024., policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Slavonkom Brodu pretražili obiteljsku kuću na području općine Brestovac u kojoj prebiva 22-godišnjak te pronašli automatsku pušku i spremnik sa streljivom.
Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje izrada i nabavljane oružja i eksplozivnih tvari“.

Nadalje, istog dana policijski službenici su temeljem naredbe Općinskog suda u Bjelovaru pretražili kuću na području Lipika u kojoj prebiva te osobne automobile i traktore koje koristi 63-godišnjak i pronašli preko 24 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, tri kilograma suhog duhana u listu, zračnu pušku, 224 komada streljiva  te više rogova od jelena i srne.
Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je on u razdoblju od proljeća 2023. do  svibnja 2024. neovlašteno prodavao duhan bez nadzornih markica republike Hrvatske osobama s područja Lipika i Pakraca zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“,  optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i obavijest Državnom inspektoratu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o lovstvu.

Još jedna pretraga je bila istoga dana u Lipiku. Policijski službenici su temeljem naredbe Općinskog suda u Bjelovaru pretražili kuću na području Lipika u kojoj prebiva te osobni automobil i traktor koje koristi 49-godišnjak te pronašli zračnu pušku i sitno rezani duhan bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.
Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i Zakona o trošarinama.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.