Uskrsno euharistijsko slavlje u požeškoj Stolnoj crkvi sv. Terezije Avilske u Požegi: “Želim biti s vama Bogu zahvalan što nas nije prepustio našim nemoćima” /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Svečano uskrsno euharistijsko slavlje u požeškoj Stolnoj crkvi – katedrali sv. Terezije Avilske predvodio je mjesni biskup msgr.dr. Antun Škvorčević u suslavlju s generalnim vikarom Požeške biskupije msgr. Josipom Krpeljevićem, prepoštom Stolnog kaptola preč. Ivicom Žuljevićem, katedralnim župnikom preč. Mledenom Štivinom te svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova, katedralne župe i ovogodišnjih đakona.

-Sretan vam Uskrs. Neka je sretan zato što je to djelo Božje proslavljeno u našoj nemoći i našim umiranjima. Dok vam kažem sretan Uskrs zajedno s vama želio bih s vama biti Bogu zahvalan što nas nije prepustio našim nemoćima. On želi s nama biti u našim nemoćima naša snaga i u našoj smrti. Saberimo se pred tim djelom Božjim, pred njegovim moćnim zahvatom, a još saberimo se pred živim uskrslim Kristom koga predstavlja ova svijeća i pokušajmo razumjeti kao što ova svijeća svojim trošenjem gori i njezino svjetlo pobjeđuje mrak, Tako se i Isus Krist za nas potrošio do kraja na križu do u smrt, ne da bi nestao, nego da bi bilo svjetla u mraku naših umiranja – rekao je Biskup Škvorčević u uvodu misnog slavlja pozivajući sve na pokajanje za sve ono što nas je možda privezalo za smrtno stanje, i da iziđimo tako na Božju slobodu.

Nakon propovijedi biskup je blagoslovio sve vjernike blagoslovljenom vodom, a na koncu misnog slavlja pjevala se uskrsna pjesma “Kraljice neba raduj se” koja će se pjesma odnosno molitva zazivati umjesto Anđeoskog pozdravljanja od Uskrsnog bdjenja sve do Duhova.

Foto: Marko Krstanović [FGAL id=255104]

Više iz kategorije