Uskrs u crkvi sv. Leopolda Mandića u Požegi: Požeški tamburaši ne propuštaju blagdansku misu /FOTO/

Požeški tamburaši sa zborom požeške Župe sv. Leopolda Mandića uljepšali su i ovaj blagdan. Uskrsnu misu pratili su zvucima tambura po treći put. Tradicija je to koju su započeli prije četiri godine sa svojim tadašnjim maestrom Tomislavom Galićem, kada su redovno svirali za božićne i uskrsne blagdane i blagdan nebeskog zaštitnika župe  sv. Leopolda Mandića. Uz zbor koji vodi Ana Komarić, to je i glazbena svečanost koju ne propuštaju.

Požeški tamburaški orkestar nažalost neće slaviti svoju petnaestu godišnjicu, unatoč brojnim uspjesima koje su postizali mladi tamburaški na mnogim domaćim i međunarodnim natjecanjima. Godišnje koncerte ljubitelji zvuka tambura nisu propuštali. Nažalost, nije održan niti prošlogodišnji nemalo uvježbani koncert, kada je jesenas Tomislav Galić, mag. tambure profesionalno napustio Požegu i otišao u Novsku i Dugo Selo, gdje je u glazbenim školama dobio radno mjesto. Ali, rezultati njegovog rada su i ljubav prema tamburi članova Požeškog tamburaškog orkestra, koji su nastavili vježbanje uz vodstvo Roberta Vojvodića. Novi koncert ovih tamburaša, iako dopola već uvježban, ipak nije najavljen.

Članovi Požeškog tamburaškog orkestra vrlo su različitog glazbenog obrazovanja,  najrazličitijih profesija, iz više generacija, i s više žena, nego što je to obično u tamburaškim orkestrima i sastavima. Ovogodišnji nastup na uskrsnoj misi uz požeške tamburaše svirali su i mladi tamburaši iz Čaglina.

[FGAL id=255110]

0 Comment