Uskoro početak izgradnje vodovoda i kanalizacije naseljima Cerovac i Granje: Procijenjena vrijednost projekta 9,8 milijuna kuna bez PDV-a

Autor: D.K.

Dokumentacija je pripremljena, postupak javna nabave otvoren, treba se odabrati izvođač radova za izgradnju vodovoda i kanalizacije s pročišćavanjem otpadnih voda naselja Cerovac i Granje.

Radi se o trasi vodovodne mreže s odvojcima u dužini 2.855 m koja će se spojiti na magistralni cjevovod Cerovac-Ferovac. Dužina gravitacijskih cjevovoda iznosi 3.982 m, a dužina tlačnog cjevovoda iznosi 106 m.

-Procijenjena vrijednost projekta je 9,8 milijuna kuna bez PDV-a. Sredstva osiguravaju Općina Jakšić i Hrvatske vode u omjeru 20:80 %. Radovi uključuju pripremne radove, iskop rovova, planiranje dna, izradu podloge za polaganje cijevi od tucanika, dobavu, prijevoz i montažu PVC i PEHD cijevi, izradu obloge cijevi od tucanika, zatrpavanje ostatka rova materijalom iz iskopa, odvoz viška zemljanog materijala, izrada križanja sa prometnicom, vodotokom i postojećim instalacijama, dobavu i ugradnju revizijskih PEHD i AB okana, kućnih priključaka i crpne stanice, CCTV inspekciju i tlačnu probu – ističe Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić pojašnjavajući kako će se pročišćavanje otpadnih voda vršiti putem tipskog uređaja kapaciteta 350 ES drugog stupnja pročišćavanja, pročišćavanje aktivnim muljem uz produženu aeraciju i istovremenu stabilizaciju mulja, konvencionalna tehnologija bez primarnog mulja s centralno smještenom sekundarnom taložnicom.

-Projektirani uređaj se sastoji od ulaznog kanala s pužnim sitom i mjeračem protoka, bioaeracijskog bazena sa sekundarnim taložnikom i sustavom za aeraciju, izlaznog kontrolnog okna, silosa za višak mulja i strojarnicom s kompresorskom stanicom i nadzorno-upravljačkim centrom – dodaje načelnik Kovačević.

Nakon završetka građevinskih, strojarskih i elektrotehničkih radova, ispitivanja, puštanja u rad predviđen je probni rad u trajanju od dva mjeseca tijekom kojeg će se izvršiti obuka osoblja.

-Za rad uređaja nije potrebna stalna posada, a nadzor i upravljanje se vrši daljinski sa centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda grada Požege – zaključuje Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot