USKORO ODLUKA VIJEĆA ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE RH: Dobiva li ovaj kraj još jednu televiziju?

Autor: Jelenko Topić

ZAGREB/POŽEGA – Vijeće za elektroničke medije RH je na sjednici održanoj 20. listopada ove otvorilo ponude pristigle na obavijest o namjeri davanja koncesija  za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga radija i televizije.

Tu je predviđena dodjela još jedne koncesije za regiju D2 koja obuhvaća Brodsko-posavsku, Požeško-slavonsku, Virovitičko-podravsku i dio Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ponude su dostavile Varaždinska televizija iz Varaždina, Nezavisna televizija iz Zagreba(emitira TV Mrežu na području Zagreba i Dalmacije), zatim Radio Daruvar i tvrtka OAR iz Osijeka koja sada ima Osječku televiziju i emitira program u istočnom dijelu RH tj. području regije D1.

Očito je da ima dosta zanimanja za pokretanje još jedne lokalne televizije što znači da bi područje Požeško-slavonske županije moglo na svojim prijemnicima u dogledno vrijeme pratiti još jedan lokalni program uz sadašnju Slavonskobrodsku televiziju.

Šteta je pak što ni jedna od ovih ponuda nije s područja Požeško-slavonske županije, a razlog za to su visoki troškovi proizvodnje programa zbog potreba za barem dvadesetak zaposlenika, kao i emitiranja tv programa počevši od troškova energije, veza, koncesije, autorskih prava i drugoga.

-Ovime se nastavlja pluralizam unutar medija u našem društvu, što mislim da je iznimno bitno. Kod televizije nove koncesije otvaraju mogućnost da će u nekim područjima biti ponuđeno nešto novo – istaknula je Mirjana Rakić, predsjednica Vijeća za elektroničke medije.

 Požeška Poljoprivredna TV kako smo saznali ostaje i nadalje specijalizirani kanal za poljoprivredu i turizam koji se emitira na četiri mreže u našoj zemlji i jednoj u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Konačna odluka o dobivanju koncesije za ovu regiju trebala bi se znati 19. idućeg mjeseca.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: