USKORO ODLUKA VIJEĆA ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE RH: Dobiva li ovaj kraj još jednu televiziju?

Autor: Jelenko Topić

ZAGREB/POŽEGA – Vijeće za elektroničke medije RH je na sjednici održanoj 20. listopada ove otvorilo ponude pristigle na obavijest o namjeri davanja koncesija  za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga radija i televizije.

Tu je predviđena dodjela još jedne koncesije za regiju D2 koja obuhvaća Brodsko-posavsku, Požeško-slavonsku, Virovitičko-podravsku i dio Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ponude su dostavile Varaždinska televizija iz Varaždina, Nezavisna televizija iz Zagreba(emitira TV Mrežu na području Zagreba i Dalmacije), zatim Radio Daruvar i tvrtka OAR iz Osijeka koja sada ima Osječku televiziju i emitira program u istočnom dijelu RH tj. području regije D1.

Očito je da ima dosta zanimanja za pokretanje još jedne lokalne televizije što znači da bi područje Požeško-slavonske županije moglo na svojim prijemnicima u dogledno vrijeme pratiti još jedan lokalni program uz sadašnju Slavonskobrodsku televiziju.

Šteta je pak što ni jedna od ovih ponuda nije s područja Požeško-slavonske županije, a razlog za to su visoki troškovi proizvodnje programa zbog potreba za barem dvadesetak zaposlenika, kao i emitiranja tv programa počevši od troškova energije, veza, koncesije, autorskih prava i drugoga.

-Ovime se nastavlja pluralizam unutar medija u našem društvu, što mislim da je iznimno bitno. Kod televizije nove koncesije otvaraju mogućnost da će u nekim područjima biti ponuđeno nešto novo – istaknula je Mirjana Rakić, predsjednica Vijeća za elektroničke medije.

 Požeška Poljoprivredna TV kako smo saznali ostaje i nadalje specijalizirani kanal za poljoprivredu i turizam koji se emitira na četiri mreže u našoj zemlji i jednoj u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Konačna odluka o dobivanju koncesije za ovu regiju trebala bi se znati 19. idućeg mjeseca.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot