Usitnjava granje za kompost koji se vraća u prirodu

POŽEGA – Stroj za usitnjavanje granje priključen na traktor predstavila je požeška tvrtka „Komunalac“ na lokaciji u Osječkoj ulici, a uz 60 posto njihovih sredstava i 40 posto potpore Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH stajao je 125 tisuća kuna.

Anto Bekić, direktor tvrtke Komunalac d.o.o. Požega

-On usitnjava grane sa drveća i zelenih površina, te božićna drvca, a pomiješan sa travom i lišćem sa zelenih površina  stvarat će se kompost i tako vraćati u prirodu, točnije na cvjetne površine grada – istakao je dipl.ing. Anto Bekić, direktor „Komunalca“. Dodao je da će u drugoj fazi izgraditi dva reciklažna dvorišta u Industrijskoj ulici i na odlagalištu komunalnog otpada u Alilovcima kako bi građani tu mogli dovoziti granje, travu, lišće i sličan otpad koji će se usitnjavati i prerađivati pa će se tako smanjivati količine otpada na odlagalištu.

-Tvrtka „Komunalac“ na ovaj način ulazi u širenje svojih usluga, podiže se kvaliteta rada i prikupljanja otpada, kao i njegove prerade – naglašava gradonačelnik Požege Vedran Neferović dodavši da se suradnja sa Fondom nastavlja  jer je „Komunalac“ aplicirao nabavu kontejnera za razvrstavanje otpada i druge potrebne opreme.

0 Comment

Send a Comment