Uređuje se još jedna kuća za odmor sa apartmanima na Zvečevu

Autor: Jelenko Topić

Upravni odjel za gospodarstvo i graditeljstvo Požeško-slavonske županije, odnosno njihov Odsjek za prostorno uređenje, gospodarstvo i zaštitu okoliša povodom zahtjeva tvrtke M & G d.o.o. iz  Bistrice pokraj Slatine donio je rješenje kojim je ocijenjeno da je planirani zahvat rekonstrukcija kuće za odmor u naselju Novo Zvečevo  prihvatljiv je za ekološku mrežu.

Navedeni Upravni odjel je sukladno Zakonu o zaštiti prirode zatražio prethodno mišljenje Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja o mogućnosti značajnih negativnih utjecaja na ciljeve očuvanja i cjelovitost područja ekološke mreže. Ministarstvo navodi da se s obzirom na značajke zahvata, može isključiti mogućnost značajnih negativnih utjecaja na cjelovitost i ciljeve očuvanja područja ekološke mreže, te da je zahvat prihvatljiv i nije potrebno provesti glavnu ocjenu.

Zahvatom je planirana rekonstrukcija kuće za odmor u Novom Zvečevu na Papuku, koja se sastoji od kuhinje, blagovaonice, dnevnog boravka, wellnessa, apartmana i soba te spremišta. Dimenzije građevine bit će najviše dužine 18,46  i širine 10,35 metara, te najviše visine 9,81 metara tako da se ovom rekonstrukcijom se na postojeći objekt dograđuje oko 20 četvornih metara.

Tvrtka M&G iz Bistrice ishodit će ostalu dokumentaciju za navedene radove, a završetkom rekonstrukcije kuće za odmor proširit će se turistička ponuda ovog kraja gdje već ima izgrađenih reprezentativnih smještajnih kapaciteta sa brojnim sadržajima za ljubitelje prirode i planinskog okoliša Papuka.

Foto: Ilustracija, vilazvececo.com

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek