Uređenjem treštanovačke škole uštede energije uz manje ispuštanje štetnih plinova /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

TREŠTANOVCI – Završnom konferencijom u područnoj školi Treštanovci Osnovne škole Mladost iz Jakšića privedena je kraju  energetska obnova tog objekta u kojega je utrošen dio sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj.

Vrijednost radova, koje je izvela tvrtka GM gradnja iz Srednjeg Lipovca, iznosi 370 tisuća kuna od čega je 60 posto novac Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost,30 posto Ministarstva graditeljstva, te 10 posto Požeško-slavonske županije, koja je još financirala i dodatne radove od blizu 50 tisuća kuna.

Boško Obradović, ravnatelj OŠ Mladost Jakšić

-Bilo je izgledno  zatvaranje ove područne škole jer roditelji u nju nisu upisivali djecu, sada ima šest učenika, broj stalno raste i očekujemo da ih uskoro bude više od deset – kazao je ravnatelj OŠ Mladost iz Jakšića Boško Obradović. Dodao je da je tako ova zgrada očuvana za selo Treštanovce pa je mogu koristiti udruge, Mjesni odbor i drugi, te najavio ovakve radove u školama u Tekiću i Cerovcu, a kasnije u Rajsavcu i Traparima.

Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

-Prijetila je opasnost trajnog zatvaranja škole, riskirali smo ovo ulaganje i spasili je – kazao je u pozdravnoj riječi načelnik općine Jakšić Ivica kovačević. Tu je nazočio i njegov zamjenik Mile Barišić.  

Ferdinand Troha, zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti

-Upornošću načelnika jakšićke općine, ravnatelja škole i roditelja uspjeli smo obnoviti i sačuvati školu, a ove godine je obnovljeno sedam škola na području županije jer nam je cilj očuvanje škola u općinama radi njihovog utjecaja na kvalitetu života u tim sredinama-istakao je zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha.

Projekt je vodila razvojna agencija ove županije „Panora“ pa je o njegovoj provedbi govorila njegova stručna voditeljica Andrea Hajdinger istakavši da se obnovom za 75 posto  štedi energija, te smanjuje ispuštanje štetnih plinova u zrak.

Na kraju konferencije mališani ove škole izveli su kraći glazbeni program. 

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot