Uređenjem košarkaškog igrališta dodani novi sadržaji na Gradskim bazenima (FOTO)

Autor: S.P./D.K.

POŽEGA – Danas su postavljeni novi koševi i podloga na košarkaškom igralištu koje je na prostoru Gradskih bazena novi sportski sadržaj koji će biti na raspolaganju posjetiteljima novouređenog kompleksa.

Riječ je o investiciji koju su zajedno realizirali grad Požega i Hrvatski Olimpijski odbor. Uz ove nove sadržaje u rujnu je u planu uređenje okoliša uz odbojkaško igralište čime će prostor bazena biti u punoj funkciji.

Osim financiranja uređenja samih bazena iz vlastitih sredstava, na tom gradskom prostoru su i brojni programi koje je grad Požega kandidirao prema različitim financijskim izvorima – upravo poput konačnog uređenja košarkaškog igrališta.

-Igralište uređujemo u suradnji s Hrvatskim Olimpijskim odborom koji sudjeluju u 50-postotnom sufinanciranju.  Iz objektivnih razloga radovi se nisu mogli obaviti ranije jer je riječ o opremi iz Amerike koja se nije mogla prije dostaviti pa je tako planirano postavljanje oko 15. kolovoza. Danas su postavljeni novi koševi i nova podloga. To je podloga koja je trend za košarkaška igrališta, sistem puzzle u slaganju. Vrlo je kvalitetna što se već vidi jer izgleda atraktivno na tom prostoru –  rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.

Radovi oko bazena nisu gotovi jer već u rujnu u planu sadnja trave između odbojkaških terena i nasipa, odnosno ruba bazena kako bi taj prostor za iduću sezonu bio doista u punom sjaju.

-Korigirat ćemo ovih dana sve sitne stvari za koje smo primijetili da nedostaju tijekom ovog razdoblja kako bi za iduću godinu doista sve bilo u najvišoj funkciji i pripremljeno upravo prema planovima – niz sportskih sadržaja, prostor za kretanje i boravak građana i sve što je potrebno kako bi bazen doista cijelom površinom bio u funkciji u svibnju iduće godine kada ga planiramo ponovo otvoriti za novu sezonu kupanja  -ističe gradonačelnik Neferović i dodaje da je jučer bio sastanak s dekanom Veleučilišta u Požegi s kojim su konačno dogovorene neke pojedinosti.

-Bilo bi idealno da se krene i sa izgradnjom Studentskog doma na susjednoj parceli koji bi, uz sve sadržaje koje smo u gradu Požegi uredili kada je u pitanju sportska infrastruktura, ponudio niz dodatnih mogućnosti preko ljeta od kojih bi višestruku korist imao i grad i Veleučilište, a mnoge stvari bi se na temelju tog Studetskog doma doma mogle planirati u gradu – zaključio je gradonačelnik Neferović.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: