Uređenje potoka i opremanje društvenog doma

Autor: Jelenko Topić

Uređenje potoka u DervišagiDERVIŠAGA – Ovih dana u prigradskom naselju Dervišaga provodi se niz komunalnih aktivnosti u suradnji sa gradom Požegom i Hrvatskim vodama, a nositelj svega je Mjesni odbor na čelu sa Marijanom Ešegovićem.

blank

Nastavljena je regulacija potoka Dobri Dol u dužini od 300 metara što iznosom od 150 tisuća kuna financiraju Hrvatske vode. Provedeno je dalje nasipanje poljskih puteva i makadamskih ulica sredstvima grada Požege, a priprema se modernizacija kolnika u Rujanskoj ulici, dijelu Radničke, zatim izlazu iz Orljavske na Radićevu ulicu, kao i spajanje Zrinske i Orljavske ulice gdje će kolnici biti presvučeni asfaltom.

Za ovo naselje posebno je značajno ponovno dobivanje na korištenje društvenog doma u kojemu se sada uređuju i opremaju prostori za potrebe mještana i udruge.

Dom u Dervišagi

-Uređena je dvorana koju će žitelji naselja koristiti za različite potrebe, nabavljen je dio namještaja i opreme, a slijedi opremanje kuhinje i hladnjače tako da će se sve moći koristiti za skupove i svečanosti do 200 osoba – kaže predsjednik Mjesnog odbora Dervišaga Marijan Ešegović dodajući da u suterenu zgrade prostor ima humanitarna udruga „Moj bližnji“, a na katu mjesni odbor i novoosnovana Udruga branitelja kojoj je predsjednik Josip Smoljo.

Uz sve to uskoro će na dva autobusna stajališta u Dervišagi biti postavljene nadstrešnice kako bi se putnici tu mogli smjestiti čekajući autobus za vrijeme lošeg vremena.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića