Uređen put na Velikom kamenu, uz betoniranje dijela kolnika ka Fratrovici olakšava pristup vinogradima i ljepotama Požeške gore

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA –  Vinogradari koji imaju svoje nasade na predjelu Veliki kamen ovih dana su izuzetno zadovoljni obimnim radovima koje je organizirao grad Požega na tom  dijelu Požeškog vinogorja.

Tu je nasut vinogradarski put od Seoca prema gradu koji onda izlazi ka Fratrovici, a nakon nasipavanja toga ranije teško prohodnog puta očišćen je i poravnat kolnik uključujući i skidanje središnjeg sloja ceste. Osim toga betoniran je dio puta koji im omogućuje dolazak u vinograde sa druge strane. Zbog svega toga na ovim obroncima Požeške gore vinogradarima je osjetno olakšano prometovanje, a  betoniranjem ceste južnom stranom Velikog kamena prema Fratrovici otvoren je alternativni pravac koji im je koristan za dolazak u vinograde i povratak kućama što će biti posebno značajno za vrijeme proslave Grgureva kada je na tom području osjetno pojačano kretanje vozila.

Vinogradari Josip Radotić, Mladen Ravlić, Ivan Rajič, Slavko Bošnjak, Ivan Rotim, Željko Šljivečka, Đuka Puljašević, Željko Marić Mrko, Miro Morvaj, Đuro Matić i drugi  okupili su se na druženju izrazivši nadu da grad ustraje na obećanjima prema kojima je najavljeno svake godine betoniranje 200 dužnih metara najkritičnijih uspona na putevima kroz vinogoprje, a želja im ja da se ovuda otvori nova gradska šetnica.

-Mi smo spremni širom otvoriti vrata svojih vinogradarskih klijeti i vikendica građanima i šetačima jer su svi dobrodošli u Požeško vinogorje – poručili su ovdašnji vinogradari koji im nude i okrijepu tijekom kretanje ovim putevima.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: